Kétszer annyi Ford Mustang fogyott, mint Chevrolet Camaro

Visszahódíthatja a legkelendőbb izomautónak járó címet a Ford Mustang

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Musatng legújabb generációja visszakerült az élre. Novemberben már ő volt a legkelendőbb pony car Amerikában.


Sajnos ez egy nálunk gyakorlatilag nem létező szegmens, de az izomautó Amerikában olyan alap, mint a nagy adag sült krumpli. A Ford képletesen még kólát is adott a Mustang mellé - az idén év elején megjelent hatodik generáció mindenben jobb az elődjénél. A vásárlóknak láthatólag tetszik az új modell, csak novemberben 8278 darab talált belőle gazdára. Amióta világ a világ, a Chevy Camaro a Mustang legnagyobb ellenlábasa. Kettejük mellett a Dodge Challenger még ütőképes izomautó, annak az SRT Hellcat változata az elérhető legerősebb gyári tuning.
Hirdetés


A Camaro 2009-ben érte el az eladási csúcsát, amikor a mostani generáció színre lépett. Érthető, hogy az új Mustangért óriási az érdeklődés, az első teljes hónapja a november volt piacon, rögtön el is porolta a Camarót, amiből "csak" 4385 fogyott. Ez a mennyiség magyar szemmel nézve persze óriási, de a Chevynek mínusz 13,5 százalék tavaly novemberhez hasonlítva. A Fordnál van ok az örömre, most mutatkozott be a Shelby GT350, és ha igazak a hírek, januárban jön a GT350R, tehát a Mustangban bőven van még potenciál. Persze nem kell félni, az új Camaro is nemsokára itt lesz. A teljes 2014-es évben viszont lehet, hogy a Ford nem fogja eladási számban lenyomni a Chevyt; Camaróból 79 669 fogyott eddig, de a kifutó Mustangból is elment 73 124 darab. Hogy ez milyen óriási mennyiség, arról az mond a legtöbbet, hogy a magyar autópiac teljes éves eladása kevesebb, mint egy-egy amerikai slágertípusé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?