Kockákkal a jövőbe: legóból készült el egy KIA EV6

Működő lámpákat is kapott az a KIA EV6, ami 350 000 darab LEGO alkatrészből készült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik legélethűbb LEGO modellt készítette el egy olasz specialista, aki a legapróbb részletekig, mérethűn újraalkotta a KIA EV6-ot.

Ismét találkozik az autóipar és a LEGO világa, de most a szokásosnál rendhagyóbb módon. Megszokhattuk, hogy kisebb méretben (és megvásárolható formában) a LEGO elkészíti létező autók mását, de ritkán előfordul olyan is, hogy 1:1-es méretarányban újraalkotnak egy autót. Ez történt most a KIA-nál is, melynek olasz részlege felkérte Riccardo Zangelmit, a BrickVision nevű cég alapítóját és Olaszország egyetlen, hivatalosan elismert LEGO-specialistáját, hogy építsen fel egy EV6-ost kizárólag a játékmárka építőkockáiból.
Hirdetés
A projekt angolul a "Brick to the Future" fantázianevet kapta a Vissza a jövőbe eredeti címe (Back to the Future) után, ezzel szimbolizálják, hogy az elektromos autózás jövőjét kockáról kockára kell felépíteni. Lépésenként halad a KIA is ezen az úton, az EV6 után hamarosan rendelhető lesz az EV9 óriás-SUV, akár hét üléssel - 2027-ig pedig további 14 villanymodellt dob piacra a márka. Addig is többek között ilyen akciókkal hívják fel a figyelmet a villanyautózásra Az óriás LEGO-modell élőben is megtekinthető Milánóban a Dizájnhéten, majd Rómába viszik át a KIA Energy House-ba. Természetesen kereskedelmi forgalomba nem kerül a LEGO EV6 (az összeszerelési útmutató papírigénye komplett erdőket emésztene fel), egyébként is annyira haladó szintet jelent egy ekkora modell, hogy ehhez a már említett specialista munkájára volt szükség. Azt viszont jól szemlélteti a projekt, hogy a LEGO építőkockái által biztosított lehetőségeknek csak a képzelet és a kreativitás szab határt. 350 000 darab elem kellett az EV6-oshoz, aminek összerakása 800 munkaórát igényelt. A végeredmény bemutatása lent látható, de a KIA olasz YouTube-csatornáján az egész projektet is dokumentálták az elejétől fogva rövid videókban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?