Közel kétmillió forintos kárt okoztak a sofőrök az M0-son

Nem csak egymást, a Magyar Közút munkatársait is veszélybe sodorták a figyelmetlen közlekedők

Több millió forintos kárt okoztak azok a járművezetők, akik bójákat sodortak el az M0-son, miközben a külső sávban a Magyar Közút munkatársai végeztek helyreállítási munkálatokat. Az illetékesek elárulták, miért volt életveszélyes mindez.

Még áprilisban végzett rézsűhelyreállítási munkálatokat az M0-s autóúton a Magyar Közút. A dolgozók biztonsága érdekében a 6-os út felől érkezők gyorsítósávját lezárták, a terelést pedig lefúrt terelőbójákkal oldották meg. A felvételek alapján ezek tiszavirág-életűnek bizonyultak, hiszen szinte mindegyiket legalább egyszer letarolta egy személyautó vagy éppen kamion. Az MK tájékoztatása szerint egyetlen károkozó járművezető sem állt meg, pedig volt belőlük bőven, hiszen naponta többször is újra kellett építeni a terelést. A nagy sebességgel csapódó bóják persze a többi autóban is tehettek volna kárt, de a hiányzó terelőelemeket a Közút munkatársainak pótolnia kellett, így őket felesleges veszélynek tették ki az elbambuló sofőrök. A vállalat tájékoztatása szerint a kár közel 2 millió forintra rúg.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?