Leállítják a Camaro gyártását!

Hivatalosan is bejelentették, hogy leköszön a legendás póniautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Élt 6 generációt. Vége a Camaro legendának, jövőre utód nélkül eltűnik a történelem süllyesztőjében a Mustang egyik legnagyobb ellenfele. Ám a neve fennmarad.

Selyemzsinórt kapott a hatodik generációs Camaro, így a 2024-es modellév után nyugdíjba vonul. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi autó utolsó változata 2024 januárjában gördül le a gyártósorról. Bár a GM nem közölt részleteket az autó utódjáról, megerősítette, hogy ezzel nem ér véget a Camaro története.
Hirdetés
Búcsúként egy Collector's Edition változatot kínálnak majd, de a modell további részleteit a nyáron fogják nyilvánosságra hozni. Ugyanakkor az új kiadásról készült ízelítő felvételből kiderül, hogy a Camaro hosszú történelmére utaló extrákat kap. Bár a hatodik generáció gyártása megszűnik, a GM vezérigazgatója, Scott Bell szavai alapján a név nem tűnik el, de erről bővebbet még nem árultak el. A pletykák szerint a Chevy azt tervezi, hogy a Camarót villanyautóként hozzák vissza, az Ultium platformot felhasználva. Így viszont nagy roham várható majd az utolsó benzinmotoros Camarókért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?