Magyar győzelem után újabb pontszerzés Japánban, López bajnok

WTCC, Japán Nagydíj: Michelisz Norbi a második futamon is jól ment, López világbajnokként ünnepelt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután Michelisz Norbi a Japán Nagydíj első futamán rajt-cél győzelemmel nyert, a másodikon a tizedikről a nyolcadik helyre tudott feljönni, így újabb 4 pontot szerzett.


Michelisz Norbi weboldala szerint a Japán Nagydíj második futamára tovább emelkedett a hőmérséklet Motegiben: a levegő 29, az aszfalt 45 fokos volt. A Honda-boxban persze ettől függetlenül is forró volt a hangulat, miután nem sokkal korábban az első, második és harmadik helyet is behúzta a csapat három pilótája, Michelisz Norbert pedig megszerezte szezonbeli első győzelmét a Nyitó futamon. Norbi a Fő futamon ismét nagyon jól rajtolt, a tizedik helyről kapásból fellépett a hetedikre, és csapattársát, Rob Huff-fot is megelőzte. A harmadik körben már a volvós Nestor Girolami mögé is megérkezett, de a mögötte Huff-fot is megelőző másik volvós, Thed Björk őt is meglepte, így Michelisz visszacsúszott a nyolcadik helyre.
Hirdetés
A Nyitó futam győztes magyarja Björk előzése után közvetlenül próbálkozott volna a revanssal, de a hatodik körre kicsit lemaradt a svéd mögött. Közben az élmezőnyben is rendeződtek az erőviszonyok, a két gyári Citroën, José María López és Yvan Muller magabiztosan haladt a kettős győzelem felé, mögöttük azonban a negyedik helyről egyet előrelépő Tiago Monteiro újabb dobogóért ment a Hondának.
A pontszerző helyeken a kezdeti helycseréket követően eseménytelenül csordogált a futam egészen a 13. körig, amikor José María López tulajdonképpen elengedte Yvan Mullert. A két Citroën helycseréje minden bizonnyal annak szólt, hogy mivel az argentin világbajnoki címe lényegében már zsebben, a franciát helyzetbe hozzák a világbajnoki második helyért folyó csatában. Muller a futamgyőzelmével így beérte pontszámban a vb második helyén álló Tiago Monteirót, mindkettejüknek 199 pontja van Motegi után.
José María López világbajnokként ünnepelt, hiszen mivel a thaiföldi versenyhétvége minden bizonnyal elmarad, behozhatatlan előnyre tett szert. A Citroën argentinja, aki az év végén távozik a sorozatból, harmadszorra is világbajnok lett a WTCC-ben.
Michelisz Norbert a Nyitó futamon megszerzett 25 pontja mellé a Fő futamos nyolcadik helyével négyet tett hozzá, így összesen 29 ponttal zárt Japánban.
WTCC, Japán Nagydíj − a 2. futam, végeredménye (a pontszerzők):
 1. Yvan Muller, Citroën
 2. José María López, Citroën
 3. Tiago Monteiro, Honda
 4. Mehdi Bennani, Citroën
 5. Nestor Girolami, Honda
 6. Tom Chilton, Citroën
 7. Michelisz Norbert, Honda
 8. Rob Huff, Honda
 9. Gabriele Tarqiuni, Honda


Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)
 1. López (argentin, Citroën C-Elysée) 301 pont
 2. Monteiro (portugál, Honda Civic) 184
 3. Huff (angol, Honda) 176
 4. Muller (francia, Citroën C-Elysée) 174
 5. Michelisz (magyar, Honda Civic) 168
 6. Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 147


Forrás: Michelisz.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?