160-nal menekült a rendőrök elől a Google autója

A kamerával felszerelt autó sofőrje megijedt a rendőröktől, a bozótosban állt meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem mert megállni a rendőröknek a Google utcaképet rögzítő autójának sofőrje, az üldözés után a kórházból a börtönbe vitték a félős sofőrt.

A Google utcaképet rögzítő autói általában lassú tempóban köröznek a településeken, hogy kellő részletességgel feltérképezzék az utcákat, így könnyítve meg a keresőóriás felhasználóinak a tájékozódást. Éppen ezért keltett feltűnést az Egyesült Államokban egy ilyen 360 fokos kamerával felszerelt autó, miután a rendőrök szeme láttára több mint 160 km/órával száguldott a Google járműve. A Honda HR-V vezetője még akkor sem lassított, amikor a hatóság emberei megállásra szólították fel, éppen ellenkezőleg, kilométereken keresztül menekült. A szabálytalan autós egy piros lámpához érve elvesztette uralmát a Honda fölött, és egy patakba hajtott. Amikor a rendőrök kérdőre vonták, saját elmondása szerint azért nem húzódott le, mert egyszerűen tartott a járőröktől. Persze csak rontott a saját helyzetén, mert a tengerentúli törvények véresen komolyan veszik az ilyen eseteket, és a Law and Crime lap értesülései szerint a fékevesztett sofőr hat hónaptól két és fél évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.
Hirdetés
A Google közleményében tisztázta, hogy a Street View autókat vezető sofőrökkel nincs közvetlen munkaviszonyban, közvetítő cégeken keresztül alkalmazza azokat, de a keresőóriás leszögezte, együttműködik a hatóságokkal, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló eset.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?