Magyarországra jön az MG!

Visszatér a hazai piacra egy brit márka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sok-sok évvel ezelőtt már forgalmazták hivatalosan az MG modelljeit, de aztán hosszú szünet következett. Most viszont újra elérhetővé válnak itthon, az immár kínai tulajdonban működő MG modelljei.

Utolsó hazai éveiben átemblémázott Rover modellek futottak MG néven, most viszont a kor követelményeinek megfelelő technikával érkeznek újra a magyar piacra. Ráadásul a régiónkban elsőként hozzánk érkezik a márka, hiszen a növekedési stratégiájának részeként a közép-kelet-európai terjeszkedést tűzték ki célul. Az MG magyarországi indulásakor hat különböző modellel képviselteti magát, köztük benzines, plug-in hybrid, illetve teljesen elektromos hajtásláncú változat is elérhető lesz. Ám a jövőben elsődlegesen teljesen elektromos meghajtású járművekkel fog bővülni a paletta. A magyarországi értékesítés a 3. negyedévben indul, a márkakereskedői hálózat kiépítését a Duna Autó végzi.
Hirdetés

Az MG márka az autóipar jelentős részét sújtó chiphiány ellenére is képes a tervezett volumen legyártására. Ezt a biztos hátteret a márka tulajdonosa, a SAIC Motor Corporation szavatolja, amely Kínában a legnagyobb, globálisan pedig a 8. legjelentősebb járműgyártó vállalat.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?