Már az Aston Martinnak is van vörös nyila

Légierős körítést kap tíz Aston Martin Vanquish S

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit légierő híres és méltán elismert műrepülő csapata előtt tiszteleg a Aston Martin Vanquish S Red Arrows limitált széria.


Mint megannyi dolog az Egyesült Királyságban, a Royal Air Force (RAF) műrepülő csapata is nagy és fényes múlttal rendelkezik. Az ikonikus Red Arrows már 1964 óta a repülőnapok sztárja, és természetesen hazai gyártásúak azok a BAE Hawk T1 gyakorló vadászgépek, amikkel repülnek. Az ő tiszteletükre készült egy különleges, mindössze 10 darabszámosra limitált szériával az Aston Martin. A tíz darab Aston Martin Vanquish S a brit műrepülőcsapat Eclat Red, azaz "siker vörös" fényezését kapja majd, amit csak néhol törnek meg kékkel és fehérrel, nyilván a brit zászlóra utalva. Motorikusan nem nyúlnak hozzájuk, marad az 592 lóerős V12 a motortérben. Nem mintha az nem lenne elég.
A beltérben a műrepülő pilóták egyenruhájának zöldjét alkalmazzák és számtalan helyen előkerülnek a Red Arrows bemutatóformációi. Minden motortér egyedi plakettet kap más-más pilóta aláírásával - hiszen egyszerre mindig 10 pilóta repüli a bemutatókat. Kormányát a One-77-ből örökli, váltófüleit szintén a RAF csapata inspirálta. A hátsó ülések helyett raktér van, ahol elfér a pilóták sisakja és bomberdzsekije, valamint egy méretarányos modell is jár hozzá az autóról és a katonai repülőről. A 10 autóból egyébként csak 9 eladó, egyet megtart a hadsereg magának.
Hirdetés

A kezdeményezés előzménye, hogy az Aston Martin kapott egy kihasználatlan, ám csontra felújított hangárt a Royal Air Force egyik bázisán, hogy ott gyárthassa az új DBX crossoverét. Ez egyébként része a brit autógyár terveinek, miszerint további 1000 munkahelyet teremtenének országszerte 2019-re, amikor a DBX gyártása is elkezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?