Nem csak a Hungaroringen találkozhatsz a héten F1-es autókkal

Egy Mercedes és egy Aston Martin is várja az érdeklődőket a főváros szívében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hétvégén végre ismét nálunk versenyez a Formula 1 mezőnye, azonban az F1-es láz már a hét közepén utolérte Budapestet. Az idei évre átszabott autókat pedig a magyar futam végéig bárki megnézheti a belvárosban.

Hihetetlen belegondolni, de idén már 37. alkalommal teszi tiszteletét a Hungaroringen a Formula 1 mezőnye. 1986 óta megszakítás nélkül rendeznek itt futamot, ennél jelenleg csak Monza büszkélkedhet hosszabb sorozattal. Amellett pedig, hogy a királykategória vezetése elkötelezett a magyar pálya mellett, a versenyzők is szeretik az itteni közeget, illetve a Hungaroring vonalvezetését is általában dicsérni szokták a pilóták. A hétvége persze nem pénteken az első szabadedzéssel indul a csapatok számára, már hétfő óta lázas munka folyik a pályán, hogy minden kész legyen péntekre. A legtöbb jegyet már régen elkapkodták, telt ház várható a hétvégén - legalábbis vasárnap biztosan - így aki nem volt elég élelmes, már nem tud jegyet váltani a Hungaroringre. Minden bizonnyal nekik szeretne kedveskedni az a két csapat, amelyek Budapest szívében is kiállítottak egy-egy Forma-1-es gépet. Talán nem árulok el nagy titkot, nem az éles versenygépeket lehet megcsodálni egyik helyszínen sem, de azért meglehetősen impozáns látvány mindkét autó.
Hirdetés
Az Erzsébet tér mellett a Ritz-Carlton luxushotel előtt egy Lewis Hamilton rajtszámával ellátott Mercedesszel találkozhatnak az érdeklődök, az autó mellett pedig szerda este még készülőben volt egy "graffiti" is, mely szintén az ezüstnyilak versenygépét ábrázolja. Aki teheti napközben menjen, mert az esti órákban már több száz ember ácsorog a bejárat körül, hátha találkozhat kedvencével, legalább egy fotó erejéig. Pontosan nem tudni meddig lesz a hotel előtt a W13-as replikája, ezért érdemes minél hamarabb megcsodálni.
Hirdetés
A WestEnd City Center bevásárlóközpontnál már jóval többet kínál a Peroni standja, ugyanis a kiállított Aston Martinon túl az érdeklődök belehallgathatnak egy F1-es fülesen keresztül a csapatrádióba, az igazán vállalkozó szelleműek pedig még a kerékcsere intézményét is kipróbálhatják különböző nyereményekért. Csupán egyetlen kereket kell kicserélni, a szerda esti órában a rekord 1.03 másodperc volt, de tapasztalatból állítom, nem olyan egyszerű mint amilyennek a televízióban látni, pedig még a régebbi, 13 colos gumikkal lehet kísérletezni, azokon pedig jóval könnyebb fogást találni, mint az új 18 colosokon, melyekn még nehezebbek is, mint elődjeik. A fő attrakció természetesen a kamionban kiállított AMR22-es , melyet tényleg csak a legtürelmesebbek láthatnak testközelből. Szerda este közel 50 perces várakozás után lehetett fellépni a pulpitusra, de aki kivárta a sort biztosan nem bánta meg. A versenygép a héten minden nap este 8 óráig várja az érdeklődőket, nem érdemes kihagyni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?