Már megint: csökkennek az üzemanyagárak

Pénteken nagyot esik a benzin, szokásosat a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg szerdán egységesen és szerény mértékben apadtak az üzemanyagárak, pénteken a benzin ára két és félszer annyit csökken, mint a dízelé.


Már-már hihetetlen, hogy az elmúlt hetek üzemanyag-áresését pénteken újabb mérséklés követi. Pedig így van, az MTI piaci forrásból származó értesülései szerint a hét utolsó munkanapján, azaz július utolsó napján a MOL literenkénti 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin, valamint az e hét szerdán és múlt pénteken is tapasztalt 2 forinttal a gázolaj árát.
Az újabb csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 374 forintra, a gázolajé pedig 359 forintra mérséklődik. E hét szerdán, illetve múlt hét pénteken egyaránt 2-2 forinttal, előtte még jelentősebben csökkentek az árak. Azok az árak, amelyek tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal mérséklődtek már, majd idén július közepéig fokozatosan, de jelentősen emelkedtek, de az utóbbi hetekben ismét lefelé indultak. Egyre távolabb vannak tehát az egykori, a benzin esetén 2012 áprilisában, a gázolajnál már januárjában tapasztalt 450 forintos csúcsszinttől.
Hirdetés

Csak remélni tudjuk, hogy augusztusban újabb csökkenések, nem pedig emelések következnek. Ez persze csak vágy, az viszont biztos, hogy az egyes töltőállomások között nem ritka az akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbség sem, így a drágább töltőállomásokon, például az autópályák mentén továbbra is bele lehet futni a fájdalomküszöböt jelentő 400 forintot is elérő árakba. Tankoláskor tehát - szokott tanács szerint - nem csak annak ideje, hanem helye is megfontolandó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?