Már megint drágulnak az üzemanyagok

Ismét feljebb kerül a benzin és a gázolaj ára is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb üzemanyagár-emelés következik szerdán. Újfent a gázolaj kapja a jelentősebb ártöbbletet, de az továbbra is a benzinnél olcsóbb marad.


Múlt hét pénteken 3 forinttal nőtt a benzin, hajszálnyit jelentősebben, 4 forinttal a gázolaj literenkénti ára. Most szerdán újabb áremelés következik a Holtankoljak.hu információi szerint, ismét a gázolajé lesz a komolyabb drágulás. Míg a 95-ös benzin literenkénti árát 4, a dízelét 6 forinttal fogja növelni a MOL.
Hirdetés

Az átlagár a 95-ös benzin esetén szerdától 331, a gázolajnál 317 forint lesz. Ezzel még mindig olcsóbban tankolhatunk, mint egy évvel ezelőtt. A 2012-ben 450 forint magasságában adódott csúcsszintekhez mérten még komolyabb árelőnnyel tehetjük - a megfelelő töltőállomásokon. Az egyes kutak között ugyanis jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak, így örök szabály, hogy nemcsak a tankolás ideje, hanem helye is döntő a fizetendő szempontjából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?