Már megint esnek az üzemanyagárak

Péntektől még olcsóbban tankolhatunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a szerdai jelentős ármérséklés nem ismétlődik, a hét utolsó munkanapján tovább csökken a benzin és a gázolaj ára.


Pénteken tovább csökkennek az üzemanyagárak, ugyanis aznap 2-2 forinttal mérsékli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát a MOL. A benzin átlagára így literenkénti 381 forintra, a gázolajé 363 forintra csökken.
Hirdetés
Legutóbb szerdán változtak az árak, akkor 9 forinttal csökkent a 95-ös benzin, 3 forinttal a gázolaj literenkénti ára. A tavaly szeptember és idén január között csaknem 100 forinttal apadt, majd jelentősen visszaemelkedett üzemanyagárak mostanság újfent lefelé tendálnak. Egyre távolabb kerülnek a 2012-ben adódott csúcsszinttől. 2012 januárjában a gázolajért, áprilisában a benzinért kellett literenkénti 450 forintos átlagár környékén fizetni. Bár utóbbitól mind jobban elmaradnak az üzemanyagárak, ám 400 forintos literárakkal még mindig lehet találkozni a drágább helyeken, például az autópályákon. Az egyes kutak árai között ugyanis akár 30-40 forintos eltérések is lehetségesek. Nem csak a tankolás idejére, hanem helyére is ajánlott tehát figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?