Még egy újonc a villanyautó-piacon: GLM G4 EV

Inkább visszatérő elektromos sportkocsi a GLM G4 EV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Párizsban debütált a GLM G4 EV, amely nem teljesen előzmény nélküli újoncként keresi híveit a sportkocsik piacán. Figyelemre méltó.

Nem véletlen a hasonlóság a Párizsi Autószalonon kiállított GLM G4 EV és a 2009-es Savage Rivale Roadyacht GTS tanulmány között, amely megvalósulás nélkül tűnt el a süllyesztőben. Csak a Green Lord Motors, azaz a GLM látott benne fantáziát, bár ők is kidobták belőle a Corvette-féle V8-ast, hogy két villanymotorral pótolják a hajtásra szánt ménest. Az 536 lóerős összteljesítmény és az 1000 newtonméteres nyomatékáradat 3,7 másodperces százas sprintidőre és 250 kilométer/órás végsebességre elég.
Hirdetés
A Savage Rivale összetett tetőmechanizmusa helyett a GLM G4 hagyományos merev tetőt kapott, az ajtók nyitásmódja viszont megmaradt. Az autó jövője egyébként éppúgy kérdéses, mint elődjéé, amelyből kifejlődött, bár manapság azért egyre nagyobb igény mutatkozhat az efféle elektromos hajtású különlegességek iránt. Nyilván a GLM-et 2010-ben alapító ex-Sony-vezér, Nobuyuki Idei is ebben bízva döntött a GLM G4 EV párizsi bemutatása mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?