Megérkezett a Bosszúálló Jeep, villannyal!

Dodge-ból már volt Avenger és most már Jeepből is van

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kifogyott az ötletláda a Stellantisnál? Az első kizárólag villanyhajtású Jeep névválasztásánál egy korábbi Dodge modellhez nyúltak vissza, és kimondottan Európának szánják az autót.

Kimondottan Európa igényeire szabták a Jeep első akkulumátoros villanyautóját az Avengert, amely négyméteres hosszával a B-SUV szegmensben indul, tehát a Renegade alá érkezik. Nem véletlenül ezt a kategóriát választották, ugyanis a B-SUV szegmens gyorsan növekedik, most már Európa második legnagyobb szelete a piaci tortából. 2022-ra várhatóan 2,2 millió darabot adnak el ilyen kategóriájú autókból. Teljesen új, 400 voltos villany-hajtásláncot kap az Avenger, amely az Emotorstól származik. Ez a Stellantis és a Nidec Leroy-Somer Holding közös vállalkozása, és ez az első termékük a piacon. A villanymotor 156 lóerős és 260 Nm maximális forgatónyomatékot biztosít. Az energiát egy 54 kilowattórás, lítium-ion akkumulátor-csomagból kapja, ami 17 modulból és 102 cellából áll. WLTP-ciklus szerint 400 km hatótávot ígér, ami kizárólag városi használatban akár 550 km is lehet. 100 kilowattos, egyenáramú nyilvános töltőn 24 perc alatt 20-ról 80 százalékosra tölthető, míg 11 kilowattos váltakozó áramú töltővel 5 és fél óra alatt töltődik fel.
Hirdetés
Bent egy végletekig letisztult műszerfal látható, 7 vagy 10,25 colos infotainment kijelzővel, digitális műszeregységgel, illetve maradt még néhány fizikai gomb is. Az utastérben 34 liternyi pakolóhelyet nyújt, míg a csomagtere 380 literes. Az Avenger Lengyelországban készül majd, az első példányok valószínűleg jövőre érkeznek a márkakereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?