Megint Kiss Pál Tamás volt a leggyorsabb

Kiss Pál Tamás Formula Renault UK teszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt heti crofti hivatalos teszt után hétfőn Silverstone-ban is Kiss Pál Tamás volt a leggyorsabb a Formula Renault mezőnyben.

Az idei Brit Formula Renault Bajnokság kezdete óta magyar versenyző, Kiss Pál Tamás áll a pontverseny élén. Bajnoki esélyeit tovább növelte, hogy az elmúlt két hétben tartott két hivatalos teszten is ő futotta a leggyorsabb kört. A múlt héten Croftban verte a mezőnyt fél perccel, hétfőn Silverstone-ban pedig egyedüliként tudott két perc alatti köridőt futni, 1:59,873-mal. Igaz, ezúttal a második helyezett, a rali legenda Stig Blomqvist fia, Tom Blomqvist csak 0,192 másodperccel volt lemaradva Kiss mögött. A négy edzési lehetőség közül Kiss már a másodikban is a leggyorsabb volt, a negyedik edzésen pedig elegendő volt neki öt kör az új gumikon, hogy megfussa a nap legjobb idejét.
„Először nem éreztem annyira a pálya új részét” – mondta Kiss, utalva arra, hogy a silverstone-i pálya vonalvezetését az idén megváltoztatták. „De minél több kört futottam, annál jobban megjött az önbizalmam. A vége felé pedig egész jó ritmust tudtam elkapni. Csak öt körre volt új gumink, de az is elegendő volt, hogy a leggyorsabb kört fussam. Egyre jobban nő a bizalmam a bajnoki cím megszerzésére, főleg azok után, hogy minden iskolai kötelezettségemet letudtam, és most már csak a versenyzésre kell koncentrálnom” – fejezte be az 19. születésnapját éppen ma ünneplő Kiss.

A Brit Formula Renault Bajnokság sajátossága, hogy a versenyek közötti időszakban hivatalos teszteket tartanak, amelyekkel az adott pályára lehet beállítani az autót. Ezt olykor jóval a verseny előtt teszik meg. Most például a május 17-ei silverstone-i teszttel a szeptember 18-19-ei versenyre készültek. Természetesen ezeken a teszteken lehet kipróbálni a különböző beállításokat is valamint itt van mód a tanulásra és a tapasztalatszerzésre is. Egy jól sikerült teszt pedig alapkövetelménye a versenyen elért jó eredménynek. Kiss Pál Tamás az eddig megtartott öt futamból kettőt megnyert, két második és egy negyedik helyezést szerzett, amivel vezeti a bajnokságot. A következő két futama június 5-6-án lesz Oulton Parkban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?