Megtollasodnak a Bentley-tulajdonosok

Nélkülözhetetlen Bentley-kiegészítő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olasz tollgyártó a brit luxusautók stílusában készítette el legutóbbi limitált szériáját.

Nincs is elegánsabb, mint engedni, hogy a testőr szélesre tárja a hátsó ajtót, kipattanni a Bentley hátsó üléséről, majd az ajtónállónak egy százeuróst dobva beviharzani a luxusszálloda halljában tartott üzleti megbeszélésre, ahol a tizennyolc darab 18 karátos aranyból készült Tibaldi for Bentley Mulsanne tollak egyikével kanyarítjuk szignónkat a többmilliós szerződésre. Ez a kép annyira elegánsnak tűnhet, hogy a világhírű Pen World folyóirat 17. éves közönségszavazásán az 1930-as Bentley Mulsanne által inspirált, és a részletekre és stílusra mindig különös gondot fordító Tibaldi által előállított, golyós és töltő kivitelben egyaránt kapható Tibaldi for Bentley Mulsanne íróeszközök nyerték az igazán dicső Legizgalmasabb Autósportos Toll díját.
Hogy mitől lesz autósportos egy toll? A szóban forgó eszközök a Tibaldi által szabadalmaztatott arányokba és technológiákba burkolva hűen tükrözik a brit gyártó által készített autók formai és részletmegoldásait. Ahogy a Tibaldi elnök-vezérigazgatója, Giuseppe Aquila nyilatkozott: “A legnagyobb kihívást a tollak fa részeinek megalkotása jelentette, vagyis az, hogy kidolgozásuk passzoljon a kivételes autó belső terének színvonalához”.
A tollat körülvevő recés felület a Bentley váltókarjának formájára utal, míg a tetején található Bentley embléma az indítógombra emlékeztet. Igazán kivételes, hogy a tollak megfelelnek a Tibaldi “isteni arányról” alkotott elképzelésének, azaz csukott tollnál a kupak és a test látható részének aránya 1:1,618-cal egyenlő. Ez feltehetően tökéletes súlyelosztást eredményez, ami még az üzletemberlét okozta stressz miatti írás-egyenletlenségeket is képes kiegyengetni, csukott állapotban pedig egyáltalán nem húzza a zakó zsebét.
A csodálatos tollakat természetesen csakis nemesfémből lehetett elkészíteni: 90 golyós és 90 töltőtollat készítenek ezüstből, de aki igazán ki akar tűnni, annak sietnie kell, mert a valódi exkluzivitást nyújtó 18 karátos vörösarany változatokból csak 9-9 darab készül. A toll fabetétei az autók belsejének megfelelően háromféle kivitelben kérhetők: sötétített vörösfenyő, tölgyfa, illetve diófa kivitelben. A számok jeles, bár már túlhaladott évfordulóra utalnak, 2009-ben volt kilencven éves a Walter Owen Bentley által alapított gyár.
A történelmi modellen kívül a Bentley jelenét is tollba öntötte a Tibaldi, méghozzá a Tibaldi for Bentley Supersports formájában. Itt a sportos megjelenésnek megfelelően karbonszálas műanyagot kombináltak titánnal, mivel a Bentley Supersportsot is ezen anyagok használatával tették könnyebbé és erősebbé. A Bentley Supersports tollat mindössze 1260 példányban gyártják: 630 golyós- és 630 töltőtoll készül, a számok pedig nem másra, mint a típus őrületes, 630 lóerős teljesítményére utalnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?