Michelisz nélkül kezdték el

Túraautó vb-rajt magyar résztvevő nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rossz hír, hogy Michelisz Norbert nélkül kezdődött az idei túraautó világbajnoki szezon, a jó, hogy a következő futamon már ott lesz a magyar versenyző is.

Michelisz Norbert a tervek szerint kihagyta az idei túraautó világbajnokság két nyitófutamát a brazíliai Curitibában, de egy hónap múlva, április 22-24-e között már ott lesz Zolderban a következő versenyen.
Bár Norbit hiányoltuk a mezőnyből, azért magyar szemmel sem volt érdektelen az első két verseny. Az idei szabályváltozások miatt mindenki arra volt kíváncsi, hogyan muzsikálnak az 1,6 turbómotorok, illetve, hogy az új erőforrással mennyire lesz versenyképes a BMW, amivel az idei évtől Michelisz is versenyez.
Ahogyan az várható volt, a SEAT tavalyelőtti és a BMW tavaly év végi kiszállása után egyetlen gyári csapatként a sorozatban maradó Chevrolet dominált. Az időmérőn is ők szerezték meg az első három helyet, és az első versenyen Huff, Muller, Bueno sorrendben kibérelték a teljes dobogót.
Az tisztán látszott, hogy az első futamban semmi esélye nincs sem a BMW-knek, sem a SEAT-oknak a Chevy ellen. A második futamban azonban – ahol az idei újításként nem az első futam első nyolc helyezettje indul fordított sorrendben, hanem az időmérő első tíz helyezettjét fordítják meg – már volt keresnivalója a BMW-nek. Ezt a versenyt is Chevrolet nyerte Alain Menu révén, de látótávolságon belül futott be a második helyen Tom Coronel egy BMW-vel, maga mögé utasítva a három Chevrolet-t. A legjobb SEAT-os Gabriele Tarquini csak hatodik lett.
Michelisznek tehát úgy tűnik, hogy a második futamokban lehet keresnivalója, és Tom Coronellel kell megküzdenie a legjobb BMW-s címéért. Ha pedig a szerencse is egy kicsit Norbi kezére játszik, akár futamgyőzelmeket is láthatunk tőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?