Michelisz Norbi sok pontot szerzett Franciaországban

WTCC, Franciaország: bejött Norbinak a Paul Ricard pálya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hétvégi WTCC futamokon, Franciaországban egy hatodik és egy második hely is összejött a kvalifikáción nyolcadikként végző Michelisznek.

A most hétvégén, a franciaországi Paul Ricard versenypályán tartott kétt WTCC futam ismét a Citroënek győzelmét hozta. A Zengő Motorpsort színeiben versenyző Michelisz Norbi számára a nyolcadik kvalifikációs hely az első futamra nyolcadik, a másodikra harmadik rajtkockát jelentett. Norbi jól kapta el a rajtot, s két helyet is feljött. Bár a futam alatt voltak események, pozíciója a leintésre is megmaradt. A Citroën által uralt dobogóra ezúttal Loeb, Müller, López sorrendben értek a versenyzők.
Hirdetés

A második futam több érdekességet tartogatott, Michelisz ismét jól kapta el a verseny elejét, ezért még első helyen is tudott autózni, ám futam közben López le tudta nyomni, s ott volt a nyomában Ma Csing-Hua is. A második futamon másodikként végző Michelisz ismét a legjobb hondásként, egyben a legjobb nem citroënesként fejezte be a hétvégét. Továbbra is vezeti a nem gyári versenyzők Yokohama kupáját, összetettben továbbra is hatodik, s mindössze egyetlen pont választja el a bajnokságban most az ötödik helyre feljött Ma Csing-Huától. Folytatás két hét múlva Portugáliában.
Az egyéni pontverseny állása (élcsoport)
  1. López (argentin, Citroën C-Elysée) 282 pont
  2. Müller (francia, Citroën C-Elysée) 243
  3. Loeb (francia, Citroën C-Elysée) 208
  4. Monteiro (portugál, Honda Civic) 114
  5. Ma Csing-Hua (kínai, Citroën C-Elysée) 113
  6. Michelisz (magyar, Honda Civic) 112


A konstruktőri pontverseny állása
  1. Citroën 621 pont
  2. Honda 428
  3. Lada 186

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?