Minden elképzelést felülír a Polestar 2

408 lóerő és 660 Nm, no meg 500 km hatótáv elég lesz? Íme a Polestar 2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lejtőshátú limuzin, a Volvókra jellemző formákkal, de farában talán egy kis Skoda Superb is van. 20 colos kerekei elöl-hátul hajtottak, százas sprintje pedig 5 másodperc alatti.


Láthattunk már ízelítő fotókat a Polestar, azaz a Volvo villanyautó-márkájának második modelljéről, ám most már teljes egészében és legfőbb műszaki adataival együtt mutatkozott be a Genfi Autószalonon élőben is debütáló Polestar 2. Egyértelműen a Tesla Model 3 ellenfelének készült, 39 900 eurós alapárával pedig akár borsot is törhet majd az amerikai konkurens orra alá. A bevezetést követő évben kapható - fullextrás - Launch Edition kivitel ára 59 900 euró lesz, ami szintén jutányos, még mindig 20 millió forint alatti ajánlatnak ígérkezik.
Hirdetés

Azon túl, hogy a Polestar 2 a márka első teljesen elektromos, az első nagyszériás modellje is, amit természetesen továbbiak követnek majd. A 78 kWh-ás lítium-ion akkumulátor WLTP norma szerint is több mint 500 kilométeres hatótávot ígér, míg az első-hátsó villanymotorok 408 lóerős összteljesítménye és 660 Nm nyomatéka 5 másodperc alatti 100-as sprintet. De nem csak paraméterekből, vezethetőségből is igen jóval kecsegtet a Polestar 2, egyebek mellett akár Öhlins lengéscsillapítókkal, Brembo fékekkel és 20 colos alukerekekkel.
Az infotainment Google és Android alapú, a fényszórók és a lámpák LED-esek. Bár az újdonság Észak-Amerikában, Kínában és Európában is piacra kerül már idén, az öreg kontinensen egyelőre csak Belgium, Hollandia, Luxemburg, Németország, Norvégia, Svédország, valamint az Egyesült Királyság piaca kap belőle biztosan, a magyarországi megjelenés csak később lehetséges, ha egyáltalán úgy döntenek, hogy érdemesek vagyunk a rá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?