Modern autó feltörése 1 perc alatt, sérülés nélkül, videón!

Ezért ne hagyd az értékeid a kocsiban - aki érti a dolgát, az egy perc alatt jut be értük

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A következő képsorokon nem bűncselekményt láthatunk, egy lakatok feltörésével foglalkozó szakember töri fel saját autóját, hogy megértse végre a világ: profi szerszámokkal a legbonyolultabb zár is pikk-pakk kinyílik. Tanulság: ne hagyj semmit a kocsiban!

Hogy elviszik-e a cuccaidat az autódból, az nem azon múlik, hogy bezárod-e. Saját példám is van erre: kevesen tudják, de a zöld Golfomon egyetemista koromban az ajtólemez eldeformálódása miatt három évig volt konstans rossz a zár. A kocsi konkrétan nyitva állt a kollégium előtt, látványosan felső állásban pihenő zárgombbal. A kerekei éjjelre neki voltak fordítva a szegélynek, a kormányzár rácsattintva, az indításhoz trükk kellett, 20 méterre pedig - hallótávolságon belül - ült egy portás, aki ismerte az autó hangját, szóval ellopni igen nehéz lett volna, de attól még nyitva pihent minden este. Ennek ellenére sohasem vittek el belőle semmit, még akkor sem, amikor az utcában több autót is feltörtek. Miért? Mert a műszerfalában egy 2000 forint értékű kazettás rádió pihent, azon kívül pedig kizárólag a hozzá tartozó kazettákat, meg hátul néhány pótalkatrészt hagytam benne, amúgy látványosan üres volt.
Hirdetés
Persze, amióta jó az ajtó, azóta én is bezárom, de jól tudom, hogy ezt kizárólag a saját nyugalmamért teszem, a retesz ugyanis a hozzáértő tolvajtól nem véd meg, főleg nem az éj leple alatt. Hogy erről titeket is meggyőzzelek, az anekdotikus bizonyításon túl egy empirikussal is készültem: videón, ahogy egy bárki által beszerezhető célszerszámmal kevesebb, mint egy perc alatt kinyitnak egy autót. Ráadásul nem is egy 30-40 éves veteránt, hanem egy új Ford Explorer ST-t. Tény, hogy az autóba szerelt gyári, a kulcs jeladójával összehangolt riasztónak feltűnt, hogy trükköznek, és a telefonos biztonsági szolgálat is szinte azonnal értesítette a tulajt, de egy laptopot, táskát, vagy GPS egységet kikapni pár másodperc, te pedig, ha csak nem vagy Flash, nem fogsz kiérni az autódhoz időben. Az egyetlen biztos megoldás tehát - akár a munkahelyednél, akár a lakás előtt éjszaka, akár a strandon a parkolóban hagyod magára a kocsit -, hogy nem hagysz benne értéket.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?