Mustang a floridai Legoland új sztárja

Veterán Mustang épült a floridai Legoland számára 194 900 darab Legoból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ennyire stílusosan is nézhet ki egy közel 200 ezer építőkockából álló halom. Ezt az 1964-es Mustangot ugyanis ennyi Legoból építették. Az biztos, hogy menőbb, mint egy Explorer.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Legoért olyan sokan rajonganak a világon, hiszen annyi mindent lehet belőle építeni. Bogárhátút, Caterham Super Sevent, vagy éppen Porsche 911-et is. Sokszor minket is lenyűgöznek ezek az alkotások, most éppen egy csodás Ford Mustang az első generációból. A floridai Legoland építészei dolgoztak rajta nem keveset, hogy összeállhasson az impozáns, méreteiben közel az eredetihez azonos kocsi.
Hirdetés
194 900 darab építőkockából állt össze az eredeti, Mustang-kék színben pompázó modell, 2011-ben egy akkor új Explorer készült el ugyanígy, annak a helyét váltja a Legolandben. Nem csak nézni lehet, a kiállított autó orrában a V8-as motor hangját adó hangszóró és duda is helyet kapott, amit majd a látogatók gombnyomásra üzemeltethetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?