Nagy beruházással bővít az Audi idehaza

104 millió eurós beruházást tervez az Audi Győrben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy a magyarországi Audi gyár 104 millió eurós beruházást kap. A fejlesztéssel 380 új munkahely jön létre.


Tovább bővül az Audi győri gyára. A tegnap megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 104 milliós beruházásból 19 millió eurót a magyar állam finanszíroz.
Hirdetés
A miniszter szerint az Audi motorgyárának fejlesztése azt eredményezi, hogy minden eddiginél környezetkímélőbb motorok kerülnek majd le a gyártósorról. Foglalkoztatás szempontjából is előnyös lesz a beruházás, ugyanis 380 új dolgozó kap majd munkalehetőséget - persze nem olcsón.
Az Audi tavaly mintegy 2 millió motort állított elő, az idei év első felében pedig tovább nőtt a termelés. A remények szerint ez év végén újabb motorgyártási rekordot ünnepelhet az Audi győri gyára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 12:08
  Permalink

  Ezt nem így kell számolni. A multi olyan mértékű beruházásokat hajt végre, amit kevés nem multi képes. Az infrastrukturális fejlesztéseket is maga hajtja végre, a beruházás nagysága akkora, hogy biztosan nem zárja be 2 év múlva, ahogy sok kisebb vállalkozás teszi.
  Ezek állami oldalról is beruházások, így érdemes kezelni őket. Az Audi stratégiai partner, regionálisan megkerülhetetlen munkaadó. A munkavállalók költései a hazai gazdaságba kerülnek, s innen folytatódik a körforgás.

 • 2017.10.28. at 12:08
  Permalink

  Örömteli a fejlesztés/beruházás, a foglalkoztatás-bővítés ténye.
  Kiszámoltuk már, hogy a 380 új munkahelyre adott 19 Mill. Euro az mennyi is munkahelyenként, és ehhez képest a nem-multik mennyivel számolhatnak? Vagy ezt nem is így kell nézni? Ezt is képes vagyok megérteni, csak nem biztos, hogy jól van ez így, ezekkel az arányokkal.

Vélemény, hozzászólás?