Napelemekkel és pénzzel segít a Tesla Puerto Ricóban

Napelemeket és akkumulátorokat telepít a Tesla Puerto Ricóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla megkezdte napelemeinek és akkumulátorcsomagjainak telepítését egy Puerto Rico-i kórházban, amelyet korábban a Maria hurrikán tett tönkre.


A Karibi-térséget szeptember közepén érte el a pusztító hurrikán, melyet követően Puerto Rico nagy része áramellátás nélkül maradt. Elon Musk úgy nyilatkozott, hogy segíteni szeretne a katasztrófa sújtotta területen, ezt követően átcsoportosította a Tesla erőforrásainak egy részét a szigetre.
Hirdetés

A napelem- és akkumulátor-csomagokat a Hospital del Ninoba építik be, ami egy San Juanban található gyermekkórház. Musk ezen felül 250 ezer dollárt adományozott a folyamatban lévő segélyműveletekre. Bár a Tesla-vezér reménykedhetett abban, hogy Puerto Rico kormánya majd cégét bízza meg a villamosenergia helyreállításával, a választás helyettük egy Whitefish Energy nevű vállalatra esett. A BBC jelentései szerint a mindössze két alkalmazottal rendelkező amerikai cég 300 millió dolláros szerződést kapott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?