Musk ígéreténél már több is utal a Tesla Semi idei debütálására

A Tesla frissítette a Semi webes felületét, egyre közelebb a megjelenés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bő egy hete Elon Musk egy Twitter bejegyzésben utalt rá, hogy idén tényleg megkezdődik a Tesla kamionok kiszállítása, azóta a webes felületen végrehajtott változtatások is erre utalnak.

Ahogyan arról beszámoltunk, Musk néhány napja egy Tweetben jelezte, a kisebb hatótávú, egy töltéssel 805 kilométeres hatótávra képes Semi kiszállítása már idén megkezdődik. A Tesla azóta frissítette weboldalát, a Semi felületéről eltűnt az előrendelés lehetősége, valamint a vállalat új fotókat és videókat közölt a villanykamionról. Ami ennél is érdekesebb, hogy egy "Tudj meg többet!" gomb is felkerült a weblapra, ez viszont csak egy hírlevél felületre mutat egyelőre.
Hirdetés
A foglalás lehetősége minden bizonnyal azért tűnt el, mert a közeljövőre vetítve már számos előjegyzés érkezett, a találgatások szerint ez a szám akár öt számjegyű is lehet, de azt sem lehet egyértelműen kizárni, hogy változik a kamion árazása, igaz ez a kevésbé valószínű forgatókönyv, hiszen eddig is "csupán" egy 20 ezer eurós foglalót kértek az amerikaiak. Új információ a weboldalon, hogy a Semi töltőkön (vélhetően a Tesla megatöltői) mindössze 30 perc alatt lehet majd 70 százalékra tölteni a kamionokat, illetve a jelenlegi információk szerint végül 3 elektromotor kerül majd a villanykamionokba, melyek a hátsó tengelyeket hajtják majd. Egyre több a biztató jel, és egyre kevesebb az esély, hogy a vállalat úgy jár mint 2019-ben, mikor is kénytelenek voltak eltolni a megjelenést, amit még 2017-ben ígértek.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?