Ne felejts el tompított fényszórót kapcsolni rossz időben!

Menetjelző helyett tompított fényszórót használjunk - kéri a rendőrség is!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Télen jóval sűrűbben fordul elő csapadékos, ködös, párás idő, ezért ilyenkor mindig érdemes, még lakott területen belül is tompított fényszórót használni.

A látási viszonyok nem csak a fentebb felsorolt esetekben (csapadékos, ködös, párás időben) romlanak. Már borult időben is jóval kevesebb fényt kapunk, ezért nappal is indokolt lehet a tompított fényszórók használata. A rendőrség egy közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok előírják a járművek kivilágítását, azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a menetjelző lámpa használatakor a hátsó világítás nem minden típusú autónál működik (pontosabban a legtöbb autónál nem működik). Ezért javasolják, azok is kapcsolják be a tompított világítást, akiknek automatikusan működik a menetjelző az autó indulásakor. Márpedig télen hatványozottan igaz, hogy nem elég, ha mi látunk, minket is látnia kell a többi közlekedőnek a maximális biztonság érdekében.
Hirdetés
Egy rövid videót is mellékelt a rendőrség, ami jól mutatja a különbséget a menetfény és a tompított fényszóró használata között, de ide kattintva nálunk is olvashatsz egy gyorstalpalót a menetfényekről.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?