Nettó 9 milliárd forintért vesz villanyautókat az állam

A Porsche Hungaria és a Gablini Kft az állami villanyautó-beszerzés szállítója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többféle kategóriában, személyautókat és kisárusszállítókat vásárol nettó 9, bruttó 11,43 milliárd forintból az állam, persze EU forrásból. Íme "az elektromobilitás elterjedésének és továbbfejlesztésének gyors és hatékony ösztönzése".


Miként arra a 444 felhívta a figyelmet, a tegnap megjelent európai közbeszerzési értesítő szerint nettó 9 milliárd forint értékben vásárol elektromos "gépjárműveket" az állam. A 444 írása szerint az autókra a költségvetési intézmények pályázhatnak. Az értesítőt alaposabban megnézve az is kiderül, hogy vélhetően milyen autókról lehet szó. A nyílt közbeszerzési pályázat két győztes szállítója a Porsche Hungaria és a Gablini Kft, utóbbi 2,5, előbbi 6,5 milliárdos megrendelést tudhat magáénak a 444 írása szerint.
Azt egyelőre nem tudni, hogy hány darab villanyautót vásárolnak az áfával több mint 11 milliárd forintos összegéből, azt viszont igen, hogy különböző kategóriájú személyautók, vélhetően Nissan Leaf és Volkswagen e-Golf, valamint kishaszonjármű (tippelhetően Nissan e-NV200 és legalább 6 személyes egyterű (alighanem Nissan Evalia) modellek is beszerzésre kerülnek.
Hirdetés
A beszerzés mindenképp örömteli, bízunk benne, hogy a töltőhálózat - a tervek szerint - fejlődni fog a jelentős állami villanyautó-flotta kiszolgálásához, ha ugyanis most kerülnének utcára az elektromos autók, a töltőpontoknál az eddigieknél is jelentősebb torlódások alakulnának ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?