NextEV 1 MegaWatt a Nürburgringen

Már a promóciós film készül a NextEV 1 MegaWattról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Álcázás nélkül, leplezetlenül kapták lencsevégre a NextEV 1 MegaWatt hipersportautót, vagyis már nem tesztköreit futotta, közel a bemutató.

A NextEV neve legfeljebb azoknak lehet ismerős, akik nyomon követik a Formula E versenysorozatot, hiszen a kínai cég jelenleg ott gyűjti villanyautós tapasztalatait. A jelek szerint azonban hamarosan bemutatják 1 MegaWatt elnevezésű, és állítólag valóban 1360 lóerős elektromos hipersportautójukat, amely már leplezetlenül pózolt a Nürburgringen a mögötte loholó autó kamerájának. Ez bizony az autó közelgő debütálását sejteti, amit állítólag hamarosan követ a piacra kerülés is. Már amennyire egyáltalán piacnak nevezhető a fél tucat tulajdonos, akik lecsaphatnak a gyártásba kerülő összesen 6 autóra.
Hirdetés
Az autó vételárát tekintve viszont nagyon is komolyan vehető az 1 MegaWatt piaci jelenléte, hiszen állítólag 1 millió dollár - bő 283 millió forint - körüli összegbe kerül majd a NextEV hipersportautója. Tehát ezzel is a horvát Rimac méltó konkurenciájának tekinthető, akárcsak 2,5 másodperc körüli gyorsulásával. (Más kérdés, hogy ehhez elég a fenti összeg alig több mint 10 százalékát elkölteni, és akkor még többen is átélhetik ezt az élményt egy P100D-ben.) A NextEV azonban nem áll itt meg, hiszen igazi tömegterméket is gyárt majd. Ennek érdekében 465 millió dollár - közel 132 milliárd forint - értékben épít gyárat Kínában. Ezenkívül a közelmúltban csatlakozott a cég mérnökcsapatához a Tesla Autopilot egyik korábbi fejlesztője, sorozatgyártású villanyautójánál ugyanis a NextEV szintén komoly szerepet szán az önvezető funkciónak. Kérdés, hogy mindez mikor valósul meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?