Nő az igény a Miskolcon gyártott Bosch alkatrészek iránt

Bővül a Bosch miskolci gyára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

6,5 milliárd forintos beruházással bővítik az elektromos alkatrészeket előállító gyárat, az önkormányzat is szerepet vállal a bővítésben.

Miskolcon működik a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft, amely autóipari alkatrészek előállításával foglalkozik. A palettán indítómotorok, generátorok, ablaktörlők és fúvómotorok is megtalálhatóak. Ezekre az alkatrészekre egyre nagyobb az igény az autógyárakban, ezért a Bosch 6,5 milliárd forintos beruházással kibővíti ezt a gyárat, és 400 új munkahelyet hoz létre. „A miskolci bővítés terve már 2006-ban felmerült, mivel az itteni gyár megrendelés-állománya dinamikusan nőni kezdett és mára már kapacitáskihasználtságának csúcspontjára jutott. A bővítéssel a már meglévő termékportfolió tovább szélesedik és így megerősíthetjük az európai beszállítói piacon elfoglalt vezető helyünket.” – mondta el Klaus Leupold, miskolci gyárigazgató. A Bosch egyébként szorosan együttműködik a helyi közösséggel a különféle helyi- és városfejlesztési programokban, ennek viszonzásaként Miskolc 140 millió forintos támogatással járul hozzá a fejlesztéshez. Ezen kívül 981 millió forint támogatást kap a Bosch az Észak-magyarországi Operatív Program keretében. A tervek szerint még az idén megkezdi a termelést a kibővített gyár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?