Ő lehetne az eltiltás hatálya alatt vezetés világrekordere?

Hihetetlen autós bűncselekmény-gyűjtemény ügyét zárták le a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem "csak" arról van szó, hogy többször figyelmen kívül hagyta az eltiltást, a 26 éves férfi bűnlajstromát még felsorolni is hosszú. Szerencsére már nincs az utakon, az ügye letartóztatással zárult. Mutatjuk a részleteket!

Tipikus elrettentő példa annak a 26 éves arlói férfinak a története, aki nem vette elég komolyan az eltiltást. Nem túlzás azt állítani, hogy rengetegszer okozott balesetet, nem kérdés, hogy valóban veszélyt jelentett a társadalomra. Először még tavaly májusban bukott le a volán mögött az eltiltás ellenére, ráadásul egy másik autó rendszámával is visszaélt. Hamarosan ismét bajba került, a korábbiakon felül bódult állapotban balesetet is okozott. Harmadjára - vélhetően miután a saját autója a baleset következtében alkalmatlanná vált a közlekedésre - egy engedély nélkül elvitt autóval okozott balesetet: a szondáztatás ismét pozitív eredménnyel zárult. Természetesen az eltiltása sem évült el, így ebből a vétségből már ekkor is majdhogynem gyűjteményről beszélhetünk.
Hirdetés
A negyedik alkalommal szerencsére még azelőtt felismerték és lekapcsolták a rendőrök, hogy nagyobb baj lett volna, kiderült: ismét ittasan vezetett. Ráadásul más téren sem feltétlenül tisztelte a törvényt, 2021. augusztus 23-án, Arlón egy lezáratlanul hagyott autóból egy mobiltelefont is ellopott. Összességében így - az eredeti eltiltást eredményező járművezetés bódult állapotban vétségen túlmenően - járművetetés ittas állapotban, jármű önkényes elvétele, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, kábítószer birtoklás, és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult eljárás.

Ami viszont sokkal fontosabb, hogy a bűnlajstrom tavaly év vége óta már nem folytatódik tovább, legalábbis egy ideig: a nyomozók a férfit 2021. december 11-én őrizetbe vették, majd az Ózdi Járásbíróság le is tartóztatta őt, az ügyét pedig most zárták le.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.05.14. at 11:02
  Permalink

  Mi ezzel a probléma?
  Neki joga van törvényt szegni!
  A rendőr nyilván nem mer erélyesen intézkedni, (Fa testápolós kezelés) mert valakinek a valakije.
  Itt mindenkinek mindenhez joga van, az átlag becsületes polgárnak meg a k.ssoláshoz!

Vélemény, hozzászólás?