Olcsóbb lesz a benzin, nem úgy a gázolaj

Szerdán csak a benzin ára csökken, a dízelé nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Utoljára még húsvét előtt változtak az üzemanyagárak, akkor a dízel lett olcsóbb, most szerdától pedig a benzinért kell kevesebbet fizetni.


Nem áprilisi tréfa volt, hogy nagypéntektől olcsóbb a gázolaj, ám azóta sem változtak az üzemanyagárak. E héten azonban jön némi mínusz a benzinnél. A 95-ös benzin literenkénti árát kemény 2 forinttal csökkenti szerdán a MOL, a gázolajé nem változik - derül ki az MTI közleményéből. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 359 forintra mérséklődik, a gázolajé 358 forint marad, április 3-án 3 forintos csökkentéssel állt be az utóbbi szintre.
A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi három hónapban ugyanakkor fokozatosan több mint 50 forinttal emelkedett. Hasonlóan mozgott a gázolaj ára is, ám esetében szerényebb mértékű volt a drágulás, nem volt olyan mélyen a legalacsonyabb pont. Az egykori csúcsszintek, a benzin esetében 2012 áprilisában, a gázolajnál januárjában egyaránt 450 forint környékén adódtak.
Hirdetés
Továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos eltérések adódhatnak, így az is, hogy a tankolásnak sokkal inkább a helyére, mintsem az idejére ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?