Örömhír: tovább csökken az üzemanyagok ára

Szerdától még olcsóbb a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagárak enyhülése, e hét szerdán azonos mértékben esik a benzin és a gázolaj ára.

Újabb 5-5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a MOL - értesült piaci forrásokból az MTI. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára kalkulációnk szerint 325, a gázolajé 344 forintra mérséklődik.A MOL legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát egyaránt bruttó 2-2 forinttal csökkentette, de múlt hét szerdán is apadtak az árak, akkor 4, illetve 6 forinttal.
A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi négy hónapban tehát közel 100 forinttal esett az ára. A benzinár csaknem 5 éve nem mozgott 320 forint körül, legutóbb 2010 februárjában kellett 318 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti átlagára szintén évek óta nem volt 350 forint körül, utoljára 2010 decemberében került 345 forintba. A csúcsárak mindkét üzemanyagfajtánál 2012-ben adódtak - egységesen 450 forint körüli plafonnal, a benzin esetén április elején, a gázolajnál január közepén.
Hirdetés

Prince Alwaleed bin Talal - szaúdi herceg, és egyben milliárdos üzletember - szerint sosem kell már 100 dollár feletti olajárakkal és (jelenlegi dollár/forint váltószám esetén) 400 forint feletti üzemanyagárakkal szembenézzünk. Utóbbit csak remélni tudjuk, az viszont biztos, hogy a csúcsáraknál most több mint 25%-kal kedvezőbb középszinteken is jelentős, 20-30 forintos áreltérések lehetségesek az egyes töltőállomások között. És még egy megjegyzés, hogy kisebb legyen az üdvrivalgás: míg itthon a rekordárakhoz mérten mintegy 25%-kal estek az üzemanyagárak, az elvileg az alapjukat adó olajár közben felére esett. Mindenkinek kellemes autózást, jó tankolást kívánunk! Szerdától ugyebár újabb literenkénti 5 forinttal olcsóbb a nafta, legyen az benzin vagy gázolaj.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?