Oroszországból szeretettel: abroncs 25.000 gumiszalagból?

Vadiúj gumiabroncs egyszerű gumiszalagból? Próbának érdekes, az eredmény pedig...

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meg kell hagyni, színpompás darab lett. Strapabírónak viszont nem mondanánk.

Az orosz csapat újabb nagy fába vágta a fejszéjét: most azt akarták kikísérletezni, hogy ha esetleg sok – nagyon sok – gumiszalagot futtatnak fel a kerékre, akkor az funkcionálhat-e rendes gumiabroncsként? És ha igen, akkor milyen minőségben?
Nos, nem kellett sokat várni a válaszra. Az elsősorban Youtube-on működő csapat népszerűségének hála angolul is feltöltik videóikat, így minden néző számára nyilvánvalóvá válik, hogy már az sem volt egyszerű feladat, hogy megfelelően nyúló anyagot találjanak, amit szalagként a kerék köré tudnak tekerni. Ebből egyébként összesen 25.000 db-ot használtak fel, méghozzá a szivárvány minden színében.
Hirdetés

A gumiszalagokat három este alatt sikerült körbefuttatni a keréken, ami egyébként egy Mercedes-Benz 190E tesztautón kapott helyet. Ezután kezdődhetett a próba. Alacsony sebességnél egész jól funkcionált ez a hardcore megoldás, de amikor már kicsit odaléptek neki, sorban szakadtak el a szalagok.
Ahogy a Garage 54-nél is elmondták, a gumiszalagok nem bírták már a nagyobb tempót és a szalagok közé furakodott kavicsokat, ezek sorban szakították át az anyagot. A végén pedig, amikor felpörgették a kereket, mindössze 20 másodperce volt szükség ahhoz, hogy az összes szalag elszakadjon. Ha nem hiszed el, nézd meg te is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?