Országos alkoholszondázás lesz az utakon húsvétkor

Nagyszabású közúti ellenőrzésbe kezd húsvétkor a rendőrség az ittas vezetők kiszűrésére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly nem ellenőrizték célzottan a járművezetőket húsvétkor, idén viszont változik a helyzet, mert lesújtóak a 2021-es tapasztalatok.

Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője elmondta, hogy tavaly azért nem ellenőrizték célzottan a járművezetőket húsvétkor, mert úgy gondolták, a korábbi években annyiszor felhívták a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire, hogy már mindenki tudja, az alkohol és a vezetés összeegyeztethetetlen. Úgy gondolták, hogy „a társadalom elég felnőtt” ehhez, ám sajnos nem lett igazuk, nem csökkent az ittas vezetések száma. Hozzátette: évente 1200 baleset történik ittas vezetés miatt, ez a balesetek mintegy 8,5-9 százaléka. Ezért úgy döntöttek, hogy visszatérnek a klasszikus ellenőrzésekhez. A maratoni ellenőrzőakció vasárnap 20 órától hétfő 20 óráig tart. Örvendetes ugyanakkor, hogy a Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata az ENSZ Képzési és Kutatási Intézetével közösen Magyarországon is elindítja a „Wrong Side of the Road” valós történeteket feldolgozó, interaktív online programját. Ezzel fel szeretnék hívni a magyar társadalom figyelmét az ittas vezetés következményeire, az azzal járó társadalmi megbélyegzésre, illetve arra, hogy az alkoholfogyasztás miként befolyásolja a döntéshozatalt és a fizikai reakciókat.
Hirdetés

Forrás: Police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?