Pénteken a kutakra is megérkezik a Black Friday?

Tovább csökkennek az üzemanyagárak a hét végére

Folytatódik az árzuhanás pénteken a töltőállomásokon is, és ez most nem holmi marketingduma egy reklámplakátról. Semmi köze ugyanis a Black Friday-hez a csökkenésnek, véletlen egybeesésről van szó csupán. Mutatjuk a várható árakat!

Pénteken tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak a Holtankoljak.hu értesülései szerint, így nem csak az áruházakban érhet majd kellemes meglepetés fizetéskor. A benzin nagykereskedelmi ára esetében a változás mértéke bruttó 9 forintra várható, a gázolaj esetében pedig bruttó 8 forinttal kerül majd kevesebbe a beszerzési ár. Ez természetesen a hatósági árat még mindig nem érinti, ám a piaci áron tankolóknak, illetve a prémium pisztolyokat leemelőknek kimondottan jó hír, hiszen ezek az üzemanyagok a kiskereskedelemben is követni fogják a nagykereskedelmi árak változását fekete pénteken.
Hirdetés
A boltok árukészletével szemben itt nem a karácsonyi felhajtás miatt csökkennek az árak, a kutakon már október 21. óta válik egyre olcsóbbá az üzemanyag a világpiaci folyamatok kedvező alakulásának köszönhetően. A 480 forintos hatósági árak mellett a piaci áron tankolható hagyományos benzin literenkénti ára 81 forinttal kerül azóta kevesebbe, míg a gázolajért 150 forinttal kell literenként alacsonyabb összeget fizetni.

Így a pénteken várható változással egy liter 95-ös benzint 638 forintért, míg ugyanennyi normál gázolajat 705 forintért vásárolhatunk majd.

Ha ilyen ütemben folytatódna a csökkenés, akkor a benzin piaci átlagára nagyjából két hónap múlva, a gázolaj piaci átlagára pedig nagyjából másfél hónap múlva érne be a hatósági ársapka alá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?