Pezsgő helyett teával kínál a Maybach SUV

Megmutatták a Mercedes-Maybach SUV első fotóit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Persze, hogy nem maradhat szabadidő-jármű nélkül a Maybach sem. A hivatalos bemutató előtt már kiszivárogtatták róla az első képeket.


Jövő héten kezdődik a Pekingi Autószalon, amelyre a Mercedes-Maybach beidőzítette új luxus szabadidő-autójának leleplezését. A kíváncsi milliárdosoknak azonban nem kell várni a kiállítás megnyitójáig, ugyanis néhány kép már kering a világhálón az Ultimate Luyury Concept néven futó járműről.
Hirdetés

Sokan arra számítottak, hogy csak szimplán valamelyik Mercedes szabadidő-autó erősen felextrázott változatát mutatják be Maybach néven, ám ez a koncepció ennél jóval egyedibb. Sokkal inkább a Vision 6 tanulmányautó vonalai fedezhetők fel rajta, annak jellegzetes arcával. Oldalról és hátulról viszont egy limuzinra emlékeztet a lépcsős farával. A megfelelő tálaláshoz természetesen elmaradhatatlan a rengeteg króm és a turbinára emlékeztető könnyűfém keréktárcsák, amelyek szintén krómtól csillognak.

A Mercedes által „kiszivárogtatott” képeken az utastérbe is betekintést nyerhetünk. A fehér bőrkárpit dominanciája miatt mennyországi hangulat uralkodik bent, amit némi fabetét és mi más, mint a króm egészít ki, hogy az utasok ne vesszenek el a földöntúli luxusban. Az autó extravaganciáját a mindenfelé felbukkanó Maybach emblémák jelzik, és ha már Kínában mutatják be, akkor a hátsó sorban – ahol csak két ülés található – nem a pezsgőspalackkal és poharakkal utalnak az elegáns életmódra. Helyette stílusosan teáskészlettel és fehér virágokkal kedveskednek a kínai népnek.

Mivel a képeket bármiféle sajtóanyag nélkül eresztette szélnek a Mercedes, a pontos információkra, például az erőforrás mibenlétére csak később derül fény. Talán még az április 25-én nyíló pekingi Autószalon előtt is érkezhetnek bővebb információk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?