Rendőr drón csípte el Budapesten is a szabálytalankodókat

Ezt látja a rendőr a drón kameráján keresztül a fővárosi forgalomban

Még Budapest belvárosában sem rejt el a sűrű forgalom, ha az égből figyelnek a rendőrök: íme egy rövid felvétel az egyik drónos akcióból, illetve a számok, amelyek bizonyítják, hogy valóban nem éri meg szabálytalankodni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya 2022. október 18-án délelőtt a Bajcsy Zsilinszky út – Andrássy út kereszteződésében ellenőrizte a szabályok betartását, madártávlatból. Ehhez nem a rendőrök tanultak meg repülni, a forgalmas csomópontban kamerás drón segítségével figyelték a szabálysértőket, akiket néhány méterrel arrébb motoros és autós járőrök emeltek ki a forgalomból.

Mindösszesen másfél óra alatt harminc intézkedésre volt szükség, annyi volt a szabálytalankodó.

Tizennégyen azért kaptak helyszíni bírságot, mert az útburkolati jelet figyelmen kívül hagyva kanyarodtak az egyenesen haladó sávból, két ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök emiatt. Tizenketten a buszsáv szabálytalan használatáért kapták a csekket, egy autós a tilos jelzésen áthajtva érdemelt ki közigazgatási bírságot, egy embert pedig engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő.A fővárosi rendőrök nem először használtak drónt közlekedésrendészeti ellenőrzésre. Ilyenkor leginkább az olyan balesetveszélyes magtartásokra koncentrálnak, mint a tilos jelzésen áthaladás, a kanyarodási és elsőbbségi szabályok megszegése, a kötelező haladási irány be nem tartása, a záróvonal átlépése, a buszsáv jogosulatlan igénybevétele vagy a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, de a levegőből az is jól látszik, ha valaki nem kapcsolja be a biztonsági övet.​ Az eddigieknél is kevésbé éri meg tehát szabálytalankodni, ha nem látsz rendőrautót a közelben: az egyenruhások szeme bármikor ott lebeghet feletted a levegőben. Hogy mit lát pontosan a rendőrdrón? Az alábbi videón a saját szemeddel is láthatod!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?