Rendőrségi drónvideó: szerinted jogos volt a bírság?

Íme a rendőrök legújabb drónos ellenőrzéséről készült videója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét a levegőből figyeltek a rendőrök, ezúttal egy Tata körzetében található STOP táblánál. Mutatjuk a videót, amit közzétettek az esetről.

A tatai egyenruhások is felküldték a drónt, az elsőbbségi szabályok betartására fókuszáltak március 28-án délelőtt. A rendőrök 18 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik nem tettek eleget az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtábla utasításainak, egy esetben pedig biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.
Hirdetés
Az ellenőrzésről feltöltött videó alább megtekinthető, egy konkrét esetet emeltek ki a rendőrök. Bármennyire is apróságnak tűnik a hiba, attól még a felvételen látható suzukis valóban nem állt meg, csak lelassított. Így a bírság jogos, hiszen a nyolcszögletű, piros alapon fehér "STOP" feliratú tábla még mindig kimondottan a megállásra szólít fel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.03.30. at 16:33
  Permalink

  Ez azért nagyon a szőrszálhasogatás kérdésköre. A T. rendőrség inkább a cigánybűnözőket és politikusbűnözőket kapcsolja le ilyen hatékonysággal és akkor jobb lehet a világ.

 • 2023.03.31. at 13:33
  Permalink

  Egy dologról szól az egész: pénzbehajtás. Nem az a célja a rendőrségnek hogy rend legyen, különben le kellene cserélni a rendőri állomány nagy részét.

  • 2023.04.01. at 12:22
   Permalink

   Az egész magyar díszes kretén rendőrség ma csak erről szól. Hozzánk 3x tortek be eddig, soha semmilyen nyomozást nem folytattak. A harmadik esetnél kamera rögzítette az egészet, es az volt a rendőrség válasza h “nem biztos h azé az autó aki lopott, ezert nem kezdenek el nyomozni”…?!?!?? Bezzeg a suzukist rögtön megtalálták… Dronokkal… Hogy elmegy az egész csapat a [beeeeeeeeeeeeeep] -be!

 • 2023.03.31. at 16:11
  Permalink

  Ha a papírformát nézem, akkor lehet puffogni, hogy persze jogos a bírság,
  DE ha az életszerűséget nézzük, akkor ez kimeríti a gerinctelen sarcolás fogalmát.
  Az autós szemmel láthatóan normál sebességel, óvatosan, körültekintően közelítette meg a kereszteződést. Látszik a jármű mozgásán, hogy ha bármi jött volna, akkor megáll.
  HA minden autós így közelítene meg egy kereszteződést, akkor nem lenne belőle baleset. Ezt az autóst az én véleményem szerint és az életszerű közlekedést is tekintve, bunkóság megbírságolni.

  Tudnám ajánlani a “tisztelt” hatóságnak, hogy a drónjaik kapacitását inkább a notórius gyorshajtók, a büntetőfékezők, a záróvonalat semmibe vevők és az agresszíven vezetők kiszűrésére alkalmazzák, mivel jelenleg EZEK a leginkább veszélyforrást jelentő közlekedési problémák ebben az országban, nem a példaként bemutatott és ótvarul megbírságolt szerencsétlen autós. Majd akkor kellene ilyenekkel foglalkozni, ha a fent említett VALÓS veszélyeket kiiktatták az utakról a “tisztelt” hatóságok!! Sok sikert ehhez inkább!

  Ez puttóság volt!

 • 2023.03.31. at 16:44
  Permalink

  Nehéz higgadtan kommentelni erre a cikkre.

  Ez a videó vérlázító, főleg az hogy a rendőröknek még volt pofájuk közzé is tenni. Teljesen ésszerűen járt el a sofőr. Pont ott állt meg ahol kell.

  Normálisan a rendőrüknek kellene elnézést kérniük az autóvezető meghurcolásért, nemhogy még dicsekedni a hülyeségükkel.

 • 2023.04.01. at 04:59
  Permalink

  Ez az életszerű kereszteződés megközelítés stoptáblánál. A bírók ilyenkor azt szokták mérlegelni, hogy vajon a jogalkotónak mi volt a szándéka. Ne ilyessze meg az érkező elsőbséggel rendelkező járművet, azaz alljon meg, majd onnan csorogva tovább nézzen be a kereszteződésbe, és ha meggyőződött róla, hogy kihajthat akkor tegye. Mindemellett szerintem sok esetben azért is a vonalnál kell megállni, hogy az elsőbséget élvező, gond nélkül tudjon bekanyarodni, ezzel a többi szintén elsőbbséget élvező járművet ne akadályozza. Szerintem itt valamennyi jogalkotói szándék teljesült. Olyan tempóban haladt át a vonalon, amely mintha megállt volna és újra kezdi a csorgást oigy jobban belássa a kereszteződést. Azaz alkalmas tempóban arra hogy megadhassa az elsőbbséget. A bekanyarodást sem akadályozta, ez egy életszerű, tökéletes stop tábla betartás. Ellenben ha ilyen esetben büntet a rendőrség, akkor nem gondolnám hogy helyes irányba fordul a közvélemény velük szemben. Arra is kíváncsi lennék, hogy mennyiben teljesíti a rendőrség a drónokkal a mérés közléséről a kötelezettségét. Ezúton tájékoztatnám arról is a rendőrséget, álláspontom szerint az internetes tájékoztatás nem elegendő, amíg nem jár alanyi jogon az internet mindenkinek, illetve az nem böngészhető miközben felkerül az internetre a helyszín és időpont, tehát adott esetben már úton levők számára. Így marad a táblával előjelzett mérési lehetőség, de az utastérbe kizárólag helyszíni esetekben tisztességes. Sem mobil sem drónos mérés nem törvényes sérti az emberi méltóságot, és főleg de nem a célt éri el. A tisztes soförben pánikot kelt, hogy vajon marad e ennivalóra a 3 gyereknek a következő hónapban, mert el mert indulni. Ez nem lehet a jogalkotó szándéka.

 • 2023.04.01. at 08:02
  Permalink

  Szerintem meg helyesen jártak el, hiszen a szabály egyértelműen kimondja, hogy a vonalnál, ennek hiányában a tábla vonalában kell megállni (nem lassítani, hanem állóra fékezni a kerekeket!), és ha a forgalmi helyzet úgy hozza, akkor mégegyszer meg kell állni, hogy az elsőbségadást végre tudjuk hajtani. Nem értem az előttem hozzászólók hisztiét, nem életszerű helyzeteket kell mérlegelni, hanem a papíron leírt szabályokat betartani, és akkor máris élhetőbb, biztonságosabb lenne a közlekedés, és a mára hihetetlenül eldurvult közlekedési morál így jelentősen javulna. Hiszen mára már ott tartunk, hogy a nekem jogosan járó elsőbbséget vajon be fogja-e tartani a közlekedő társam, tehát a bizalom, hogy betartja-e jelentősen megcsorbult, így sokkal nagyobb figyelem és koncentráció szükséges az utakon, mint pl. 10 évvel ezelőtt!

  • 2023.04.01. at 10:52
   Permalink

   Igen, betű szerint jogos.

   Felvetődik viszont a kérdés, legközelebb az lesz-e a gond, hogy a vonalhoz képest hol áll meg a delikvens. Ha 30 centivel a vonal előtt/után, az megfelelő-e?

   Hasonló sztorim volt, betettem a telefont az ülésről a tartójába menet közben. Kiszúrták. Betű szerint jogos volt. Nem vitatkoztam. A szabály vezetés közben kézben tartott telefont tilt. A végén ők kértek elnézést. Pontot se kaptam.

   A kérdés, hogy mi a szabály szellemisége. Az ugyanis a telefonhasználat közben lefoglalt kéz miatt íródott.
   A stop tábla is elsősorban a fokozott veszélyességű kereszteződések kiemelten óvatos kezelése miatt van. Azzal hogy megállok a vonalnál, majd tegnap se jött semmi alapon átmegyek – a szabály betűjének megfelelek.

   De nem ezért van ott az a nyomorult pléh. Hanem hogy alaposan nézz körül. Ami szerintem megtörtént.

   A gond nem az hogy ezért büntetnek, hanem hogy még dicsekszenek is vele. Na innentől lesz kicsit büdös a sztori a jóérzésű átlagpolgár számára.

   Szerintem…

  • 2023.04.01. at 12:43
   Permalink

   Szerintem ez már csak kukacoskodás. Rendkívül körültekintően fordult ki és lehet mondani, hogy állóra lassított. Ha 20-al fordul ki, arra azt mondom ok, jogos, de ez? Komolyan, nincs jobb dolguk a zsaruknak?

  • 2023.04.01. at 15:35
   Permalink

   Azt azért nem árt átnézni a szabályban, ha nincs vonal, hol kell megállni.
   De most ez nem releváns.
   A többivel egyet értek.
   Azok akik úgy gondoljàk, hogy ez a rendőrség részéről suttyóság volt, azok ezek szerint más szabályt is elnéznének, azzal a címszóval, hogy csak egy aprócska baki volt.
   Az aprócska bakikból születtek már halàlos balesetek.

 • 2023.04.01. at 12:16
  Permalink

  A vizsga

  A rendőrök vizsgáznak. Bemegy az első vizsgázni és elétesznek egy fotót, amin oldalról van az arc fényképezve, és kérik, hogy sorolja fel az ismertetőjeleit.

  – Fekete göndör haj és egy füle van. Azonnal kirúgják. Bemegy a másik is, neki is ugyanez a feladat jut.

  – Széles száj és egy füle van. Ot is kirúgják. Mikor megy ki az ajtón, a harmadik jelentkezőnek a fülébe súgja, hogy csak azt ne mondja, hogy egy füle van, mert akkor megbuktatják. Bemegy Ő is, a feladat ugyanaz.

  – Széles száj és kontaktlencsét visel. – Gratulálunk, ilyen rendőr kell nekünk! Most már csak azt árulja el, hogy honnan jött rá a kontaktlencsére?

  – Nagyon egyszerű volt, ugyanis akinek egy füle van, az nem tud szemüveget hordani.

 • 2023.04.01. at 12:35
  Permalink

  Ez már simán csak lehúzás. Az autó már épphogy csak gurult talán 1-el. Ez már olyan alacsony sebesség, hogy néha fel sem tünik a sofőrnek, hogy nem állt meg, bár akkor meg azzal jönnének, hogy a vonalnál miért nem állt meg, és talán azért, mert 2méter múlva megint állóra kell lassítani. Én azt csinálnám, hogy lekövetni a drónos rendőrautót amikor megy vissza és az összes szabálysértéséről készült videóval feljelenteni. Miért nem azokat vadásszák le, akik tényleg kiemelten veszélyesen közlekednek? 5 olyanon visszajönne a drón ára. Vagy nem az a cél?

 • 2023.04.01. at 13:05
  Permalink

  Dencs Gábor, kiváncsi vagyok, hogy hányszor fékezel állóra stop táblánál. A sofőrök 99%-a egyszer se, és ebbe beletartozik a tisztelt rendőrség soförjei is. Mondjuk sok olyan rendőr van, aki nem tudja letenni a PAV1-et se, mégis vezethet mekülömböztetet jelzésü járművet.

  • 2023.04.01. at 13:21
   Permalink

   Kedves Kajati!
   Én mindig! S nem csak azért, mert hátha van felettem egy drón, vagy a sarokról figyel egy rendőr, hanem mert ez mentalítás kérdése! És igen a sebességhatárokat is betartom, ezzel részemről megadom a tiszteletet a többi közlekedővel szemben. Sajnos aki egy szabályt megszeg, az a többire is fittyet hány! Elég szomorú, hogy úgy gondolja, az emberek 99%-a ezt nem teszi meg, talán nem saját magunkból kellene kiindulni…

 • 2023.04.01. at 13:27
  Permalink

  Nekem úgy rémlik hogy volt valami KRESZ módosítás hogy a STOP táblánál csak egyszer kell megállni ha nem látod be a kereszteződést a tábla vonalában, megteheted ott ahol belátod és nem veszélyeztetsz ezzel senkit. (Tehát nem kell 2x megállni) Lehet hogy rosszul tudom! ????
  Egy biztos a videon szereplő megállt a STOP táblánál még ha a kocsi hátulja is volt ott, és eközben teljes körültekintéssel beláthatóan állt meg ott ahol szükséges.
  Én egy KRESZ szakértőt megkérdeznék erről.
  Perelnék is ha van esélyem, sőt ha igazam van feljelentést tennék hibás táblakihelyezési pont miatt ha onnan nem lehet belátni a kereszteződést. Közútkezelő?

 • 2023.04.02. at 08:46
  Permalink

  Én a felvétel alapján azt mondom, hogy a büntetés teljesen jogos volt! Így is kell, meg kell szabadítani az autós társadalmat az ilyen közveszélyes őrültektől, akik a szabályosan közlekedők életét a videóban látható módon, mindenféle felelősségtudat nélkül veszélyeztetik!

  Viccet félretéve: a büntetés jogos volt, ez nem kérdés. Nekem csak az a kérdésem, hogy akkor hol vannak a drónok, amikor a piros fénysorompónál megálló autó visszatolat, aztán megfontoltan kikerülve a sorompót átmegy a vonat előtt? Amikor rendszeresen úgy előznek kanyarban, záróvonalon, hogy nekem kell satufékeznem, hogy beférjen a barom, és ne dögöljünk meg mindannyian? Amikor autópályán 2 méterre a seggemben közlekednek 130-nál a külső sávban? Van még bőven ilyen… De természetesen az ilyen közveszélyes bűnözőket kell üldözni, mint ez a szerencsétlen, aki az autó mozgásából ítélve tényleg meggyőződött arról, hogy senkit nem zavar a kifordulással.

  Akkor teljesen megérteném és elfogadnám az ilyen drónos “vadászatot”, ha ez lenne a legnagyobb szabálytalanság a magyar utakon, de sajnos ott még nem tartunk.

 • 2023.04.02. at 20:48
  Permalink

  Ez szerintem is felesleges büntetés – ezen a sofőrőn látszik, hogy tudatosan és ésszel vezet. A házunk mellett van egy Stop tábla, a mellékutca kis szögben torkollik a fő utcába. Az autósok legalább fele lassítás nélkül, 40-50-nel megy át rajta, kb. minden 10. áll meg rendesen, ahogy kell. Szoktak rendőrök itt lesben állni, és vadászni rájuk. Tegnap néztem az ablakból. Max 2 percet kell mindig várni, mielőtt utána ered egy autónak. És ezek tényleg jogosak!

 • 2023.04.04. at 12:20
  Permalink

  A büdös jo kurva anyját minden mocskos fakabátnak, aki ilyenért büntet. Remélem a beteg gyereke rákkezelésere fordítja azt a beszedett pénzt minden rohadt mocskos zsernyák aki így tarhál pénzt.

 • 2023.04.04. at 23:33
  Permalink

  A kresz szerint szabálytalan volt, de egyértelműen látszott a hozzáállásán, hogy elsőbbséget adott volna, ha arra megy valaki.
  Egyébként jobban tennék a tisztelt rendőr urak, ha olyan úton foglalkoznának a szabályok betartásával, ahol több autó is közlekedik, nem csak egy.
  Nevetséges az egész.
  Egyébként mi a veszélyes???
  A belső sávban a megengedett sebességnél lassabban haladni. Az inkább. Mennyi hülye van az úton, aki így vezet. (Igaz Magyarországon a belső sávban közlekedés a divat) A többiek pedig igyekeznek kikerülni, ami nagy forgalomban sokkal veszélyesebb, mint ez a pusztában szabálytalanul, egyedül haladó autós. Ezt már kérdeztem a rendőröktől is. Mi volt a válasz? Erre sajnos nincs rendelet, pedig az is szabály. A sok okosnak inkább ilyen és hasonló dolgokkal kellene foglalkozni az asztal mögött.

Vélemény, hozzászólás?