Rengeteg új termékkel lép piacra 2011-ben a Honda

Jövőre új Honda Civic, és hibrid Jazz, és...

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ minden részének készülnek valami újdonsággal a Honda mérnökei, Európának rögtön három nagy újdonságot is tartogatnak.

Takanobu Ito elismerte egy sajtótájékoztatón, hogy a környezetbarát autók terén lemaradtak a legnagyobb vetélytárs, a Toyota mögött az utóbbi években. Azonban a közeljövőben világszerte piacra kerülő újdonságokkal mindent megtesznek annak érdekében, hogy utolérjék, és esetleg le is hagyják a legfőbb ellenfelet. Japán második számú autógyártója ennek érdekében a világ minden táján mutat be újdonságokat, például hazájában egy éven belül több új hibridet is piacra dob, amelyek a jelenlegi IMA rendszert használják. Minden bizonnyal ezek között van a Jazz Hybrid is, amely 2011 végén érkezik majd meg Európába. Azért ez a késlekedés, mert a Honda európai részlegének bőven lesz dolga 2011 első félévében, hiszen ekkor dobják piacra a Civic új generációját. Az erősen álcázott kémfotó szerint megmarad űrautónak a gép, de még így is látszanak a jelentős változások. Hosszabb lesz például a hátsó ajtó, cápauszony-antenna kerül a tetőre, és – tessék megkapaszkodni – ablaktörlő is kerül a hátsó szélvédőre. Műszakilag nem várható nagy meglepetés, az első évben a jelenlegi motorokkal készül majd az autó, az igazi újdonság 2012-ben jön. Ekkorra készül el a kifejezetten az európai piacnak fejlesztett, kis méretű turbódízel.
Az Egyesült Államok is 2012-ben kap új modelleket, teljesen elektromos hajtású autó és konnektorról is tölthető hibrid is szerepel a bemutatandó autók között. Igazából már régen készül ilyen járművek piacra dobására a Honda, de még ez a 2012-es időpontot is korainak tartja. Amíg olyan drágák az akkumulátorok, mint most, nem lehet nyereségesen kínálni az ilyen járműveket. A piaci nyomás azonban akkora a környezetet kevésbé szennyező autók iránt, hogy a Honda se halogathatja tovább ezek piacra dobását. Ázsiában már kevésbé hangzatos újdonságokkal készül a Honda, Indonéziában új, félmilliós kapacitású motorkerékpár gyárat építenek, Kínában pedig egy új biciklit dobnak majd piacra 2011-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?