Soha nem fogják vezetni az első Corvette C8-at

Egy gyűjteménybe kerül az első legyártott példány a 2020-as Corvette C8-ból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Corvette-rajongók egymást tapossák, hogy végre vezethessék a legújabb C8-as modellt. Erre jön Rick Hendrick, aki nem kevesebb, mint 3 millió dollárt, közel 900 millió forintot fizet azért, hogy az első autó az övé legyen és soha senki ne vezesse.

Rick Hendrick közismert híres autógyűjteményéről, amelyben számos olyan különlegesség van, amelyek elsőként gördültek le egy gyártósorról és soha nem vezették őket. Ezt a gyűjteményt gyarapítja új szerzeményével, amit egy kamionnal fognak elszállítani a kiállítóterembe, hogy elfoglalja méltó helyét a többi 0 km-es csoda mellett.
Hirdetés
Merthogy a közel 210 darabos gyűjteményben olyan csodák vannak, mint az 1967-es 427-es big blockos Corvette Stingray, a beforduló fényszóróival és az oldalsó kipufogóival. Ilyen autót máshol is látni, de csak itt van belőle minden elérhető színben, összesen 32 darab. Az amerikai izomautók sorát a C7 Corvette Stingray Z06 és ZR1 folytatják, természetesen mindkettő első példány, de megtalálható itt a 2018-ban kiadott Chevrolet Camaro ZL1 1LE első példánya is. Rick Hendrick nem csak amerikai autókat gyűjt, minden érdekli, ami igazán erős és különleges. Ezért is szerezte meg a 2017-es Honda NSX első példányát is. A C8-as Corvette egy igazán különleges autó számára. Nagyon sok aukción vett már részt az elmúlt néhány évtizedben, de talán még soha nem nyűgözte le annyira semmi, mint ennek az autónak a vonalai. Azt azért elismerte, hogy bármennyire is szerette volna az autót, azért volt egy összeghatár, ami felett nem vette volna meg és bizony a 3 milliós vételár igen közel volt hozzá. A bevételt egy detroiti gyerekalapítvány kapja amiből a helyi iskolákat fogják fejleszteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.02.01. at 17:12
    Permalink

    Megint ugyanazt tudnám hozzáfűzni mint a Lexusnál. A kocsi ingyen volt, és a teljes összeg jótékonyságra ment. Viszont a gugli által kihozott cikkek kb 80% nem volt képest ezt felfogni sajnos.

    Tök jó ha valaki jótékonysági árverésre ajánl fel fel egy ilyen (000001-es) mérföldkő modellt, és jár a vállveregetés érte, amíg nem jelennek meg ilyen ökörségek a neten amik azt próbálnák sugallni hogy a kocsinak ennyi az akciós értéke.

    Mivel ez az autó gyakorlatilag nulla (0.00- ) dollárért kelt el.

Vélemény, hozzászólás?