Soha nem hal meg a Mazda MX-5!

Bíztató kijelentést tett a Mazda európai főnöke

Nem fog eltűnni a süllyesztőben a Mazda ikonikus roadstere, ezt maga a Mazda egyik fejese árulta el.

Nagy megkönnyebbülés Martijn ten Brink kijelentése a modell rajongótáborának

A Mazda európai vezérigazgatója, Martijn ten Brink kerek perec kijelentette, hogy az MX-5 soha nem fog meghalni. Brink az Autocarnak nyilatkozott a jelenleg negyedik generációnál tartó roadster jövőjéről. Ebből kiderült, hogy a jelenlegi ND-t továbbra is frissíteni fogják, és nem fenyegeti az a veszély, hogy a károsanyag-kibocsátási szabályok miatt megszüntetik.
Hirdetés

Az MX-5 lényegét ölnék meg, ha jelentősen növelnék a tömegét

Azonban azt is megerősítette, hogy 2030-ig minden Mazda modell, így az MX-5 is, valamilyen formában villamosított lesz, hiszen alkalmazkodnia kell a korszellemhez. Ám a típus vásárlóközönsége nem lelkesedik a villamosítás gondolatáért, még akkor sem, ha az autó gyorsabbá válna tőle. A villamosítás ugyanis tömegnövekedéssel jár, ami ellenkezik mindazzal, amit az MX-5 képvisel. Még 2022 decemberében röppent fel a pletyka, amely szerint 2026-ra érkezhet egy teljesen új MX-5, de a Mazda vezetői már akkor elárulták, hogy mihez kezdjenek ezzel a típussal, hogyan tartsák meg a gyökereihez hű autóként.

Nehéz ügy villanyosítani az MX-5-öt. Szó szerint


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?