SSC Tutara: íme a 440 km/órát tudó fenevad utastere

Képeken és videón az SSC Tuatara utastere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon szaporodnak a Tuatarával kapcsolatos bejelentések, rövidesen valósággá válhat a szupergép.

A Shelby SuerCars kiadott egy sor fotót és egy videót a világ leggyorsabbjának ígérkező Tuatara elnevezésű szupersportkocsijuk utasteréről. A közlemény és a képek tanúsága szerint a tervezők mindent megtettek, hogy az autó űrhajók által inspirált testének vonásait a beltérben is reprodukálják.
A sofőr előtt egy nagy üvegbuborékban látható a sebesség és a fordulatszám, a kormánytól jobbra pedig az aktuális sebességi fokozatot és a fordulatszám emelkedéssel színes LED-ekkel kijelző képernyő került. A bal kézre eső harmadik képernyőn különféle információk között lehet váltogatni.
Hirdetés

Bár sportautókban gyakori fogás, hogy a műszereket a sofőr fele fordítással leolvashatatlanná teszik az utas számára, a Tuatara sofőrje számára azonban nem lesz mismásolás, mivel az utas elé is szereltek a sebességet, a fordulatszámot, illetve az aktuálisan leadott teljesítményt kijelző panelt.
A kényelmi és szórakoztató extrákat a középkonzolba szerelt érintőképernyőről lehet vezérelni, de a legfontosabb rendszerek, mint a menetstabilizátor, vagy a különféle vezetési üzemmódok jól elkülönített kapcsolókat kaptak, így az egy éven belül, potom 1 millió dollár - jelenlegi árfolyamon 220 millió forint környékén ígért sportkocsi ergonómiájára nem lehet panasz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?