Suzuki motor a Caterhamben

Háromhengeres Suzuki motor hajtja a belépő Caterhamet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt már tudjuk egy ideje, hogy belépő modellt tervez a Sevenből a Caterham, de az csak most derült ki, hogy a kezesebbnek ígérkező alapgép motorját a Suzuki szállítja majd.


A kezdőknek szánt Caterham Sevent 660 köbcentis, háromhengeres, turbófeltöltéses Suzuki benzinmotor hajtja majd - természetesen egy sportkocsi igényei szerint vezérelve. Ez lesz minden idők legkisebb és egyben legtakarékosabb motorja, amelyet valaha Sevenbe építettek. A sportkocsi így a 21. század technikáját ötvözi a 20. század versenyautóinak vezetési élményével. Kompakt motorhoz kompakt méretű és könnyű váltó jár, így választották a Suzuki ötsebességes kézijét, amelyet a Caterham brit mérnökei hangoltak át a sportosabb feladatok teljesítéséhez. A könnyített hajtás minél hatékonyabb és gördülékenyebb működése érdekében áttervezték a kocsi futóművét is.
Hirdetés

Bár műszaki adatokat még nem árultak el, a Caterham Seven belépőmodellje olcsóbb lett a korábbiaknál, az alapára Nagy-Britanniában 17 ezer font (5,8 millió forint) alatt marad. Bevezetése ősszel várható, az első példányok még idén gazdájukra találnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 00:30
    Permalink

    Tényleg azért lett olcsóbb bő 3 millióval, mert nagy szívó helyett kis turbóst kap?:D Mondja már azt valaki, hogy ez olcsóbb konstrukció… mindegy is. Annyira talán nem volt népautó, hogy az emissziós normák tereljék ilyen irányba, sorban dőlnek meg a nagy klasszikusok…

Vélemény, hozzászólás?