Szabálytalanul törő szélvédő miatt menekült meg

A perui özönvíz sodorta el az autóját, a szélvédőn át menekült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az európai szabványok ilyen szélvédőt nem engedélyeznek, mint ami ezen a perui autón volt. Berobbant a koccanástól, a sofőr ennek köszönheti az életét.

Perut évtizedek óta nem látott özönvíz borította el nemrégiben, lakóházakat téve lakhatatlanná és egyelőre közel 70 ember halálát követelve. A zúduló víz mindent elmos, elvágja a kivezető utakat, így menekülésre kevés esélyt hagyva. Ez a perui autós is menekülni próbált, amikor egy vízátfolyásos útszakaszhoz ért. Jól láthatóan nincs egyedül, sokak feladták, vagy inkább megvárják, hátha csillapodik az áramlat és át tudnak haladni rajta gyalog vagy kocsival.
Hirdetés
A szürke autó sofőrje viszont mégis megpróbálkozik vele, ahogy az sejthető már az elején, autóját elsodorja a víz. Nekicsapódik az út menti szikláknak és a szélvédő egy pillanat alatt berobban. Pont az A-oszlopnál koccant a sziklának és a valószínűleg már nem eredeti szélvédő szilánkosra tört, így – miután telefonját is lecsatlakoztatta – kimászhatott az autóból épségben. Ha a szélvédő az európai szabványoknak is megfelelő biztonsági üveg lett volna, nehezebben tudott volna kimenekülni, ha egyáltalán lett volna rá ideje. Így most az alapesetben borzalmasan balesetveszélyes alkatrésznek számító ócska szélvédőnek köszönheti az életét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?