Széllel megy a legújabb Maserati!

Tengeri rekorddöntésre készül a Maserati

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban a Volvo Ocean Race-en versenyzett a most Maserati köntösbe bújtatott hetven lábas vitorlás.

[kepallobal=427195]Nem tudni, hogy pénzjutalmat, vagy Maseratit ajánlottak-e a sikeres kísérletért cserébe[/kepallobal]
A Maserati több ponton is kapcsolódik a tengerekhez: világszerte számtalan powerboatban használják motorjaikat, és jelvényében is a tenger istenének, Poszeidónnak háromágú szigonyát viseli. Ezzel szemben most megvásároltak egy, a 2008-2009-es Volvo Ocean Race-en részt vett, hetven láb hosszú, karbonszálas műanyagból épített hajót, és ezzel új vizekre fognak vitorlázni.
Gondos munkával lefaragták a hajó tömegének körülbelül 10 százalékát, és felkérték Giovanni Soldinit, valamint kilenc fős legénységét, hogy próbálják meg megdönteni a sebességi világrekordot három hírneves óceáni útvonalon: Cadiztól San Salvadorig, Miami és New York között, valamint a New Yorkot Lizard Pointtal összekötő vonalon.
Több autógyártó is van, akik a hajósok világában is megpróbálták népszerűsíteni magukat. A világ egyik legismertebb hosszútávú versenyének számít a svédek által szponzorált Volvo Ocean Race, az Audi négy karikája MedCup futamokon tűnik fel, és régebben a BMW is kivette a részét a világkerülő csapatok és versenyek támogatásából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?