Szerdától olcsóbb lesz az üzemanyag, mutatjuk mennyivel!

Folytatódik a benzin és a gázolaj átlagárának csökkenése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Holtankoljak.hu már tegnap megírta, hogy ezen a héten biztosan csökkenés várható, ez most meg is érkezett: a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz szerdától.

"Jelentős árcsökkenésnek leszünk tanúi a héten szerdán a hazai benzinkutakon." - írta meg ma reggel a holtankoljak.hu. Ez számokban mérve azt jelenti, hogy a gázolajért bruttó 5 forinttal fizetünk majd kevesebbet a hét közepétől, a benzin ára pedig bruttó 7 forinttal csökken literenként. Ennek hála a 95-ös benzin átlagára literenként 438 forint lesz, a gázolajért pedig átlagosan 435 forintot kell majd fizetni literenként.
Hirdetés
A nemzetközi olajáresés hírét már tegnap megírta az oldal, várható is volt ez alapján a hazai ármérséklés, hiszen a múlt héten 7 százalékkal esett a Brent típusú olaj hordónkénti ára, ráadásul az egyéb nemzetközi tényezők sem álltak a csökkenés útjába. Sajnos ezzel még a legolcsóbb kutakon sem érjük el a hármassal kezdődő üzemanyagárakat, de ha ilyen ütemben folytatódik tovább a tendencia, akkor már nem kell rá sokat várni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?