Kínában is szárnyal a BMW

Legördült a gyártósorról a hatmilliomodik kínai BMW

Európán kívül is sikeres a BMW, Kínában már a hatmilliomodik jármű is legördült a szalagról, ráadásul az legutóbbi egymillió mindössze 15 hónap alatt készült el.

Pénteken a kínai Senjang város Dadong kerületében található gyártósorról legördült a BMW kínai vállalatának hatmilliomodik autója. A konkrét példány egy szürke árnyalatban pompázó tisztán elektromos i5-ös. A BMW Brilliance Automotive (BBA) egyébként nemrég ünnepelt hasonló mérföldkövet, hiszen 15 hónappal ezelőtt, tavaly februárban még az ötmilliomodik legyártott modellnél jártak.
Hirdetés
2026-ban Kínába is megérkezik a Neue Klasse, de már most is alkalmaz jövőbemutató technológiákat a BMW a kínai gyáraiban. A karosszériafényező műhelyben a minőségellenőrzést a mesterséges intelligencia (MI) végzi. A folyamat részeként minden egyes új autóról 100 ezer fotó készül, majd miután a MI megvizsgálta, az esetleges hibákat milliméteres pontossággal jelöli meg egy lézer segítségével, amit később javítanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?