Szeretnéd olcsóbban javíttatni autódat? Van hozzá egy tippünk!

Nem csak kuplung kapcsán segíthet a Kuplungviaweb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a 14 évet is átlépte a hazai autóállomány átlagos életkora. Általános az is, hogy ezeket bizony javíttatni kell, s akár egy műszaki hiba is jelenthet gazdasági totálkárt. Főként akkor, ha nem a megfelelő szerelőt és alkatrészforrást találtuk meg.


Nagyon sajátos a hazai autópiac, hiszen európai átlagban kimagaslóan magas, több mint 14 éves átlagos életkorú autókat tartunk karban. Jellemzően a nyugat-európaiaknál kedvezőbb szervizdíjakkal és alkatrészárakkal, de tegyük gyorsan hozzá, hogy béreink még jelentősebb elmaradásban vannak. Ezért aztán mindenki a lehető legolcsóbban szeretné megúszni az autófenntartás kérdését is. Ezt kiszolgálandó egyre több alkatrészforgalmazó kínál jelentős kedvezményeket, készleten lévő termékeiből is. Most viszont egy új megközelítéssel, egy új megoldással találkoztunk a Kuplungviaweb csapatánál. Az elnevezésből kiolvasható, hogy elsősorban az internetes értékesítésre és a kuplungalkatrészekre mentek rá. A mindössze egy, budapesti telephellyel rendelkező cég viszont így is több mint 400 márka több mint 1,5 millió alkatrészét kínálja raktárról beszállítóin kereszetül, különlegességük ugyanakkor az, hogy gyakorlatilag bármit be tudnak szerezni, s nem is akármilyen áron.

Így küldik padlóra az árakat.

Minél gyakrabban szállíttat magának árut egy cég, annál nagyobb lesz a szállítási költsége, ahogyan természetesen a raktározás is pénzbe kerül. Ha viszont az áruk összevárják egymást, s egy-egy nagyobb, konténeres szállítás úgy érkezik, hogy az abban lévő termékeknek már megvan a gazdája, csökkenhet az ár. Bár a Kuplungviaweb csapata az interneten elérhető legkedvezőbb árakat célozza, s készletére is zömében olyan dolgokat rendel, amiket éppen jó áron, például a gyártók készlettisztítási kampányai miatt tud megszerezni, a vázolt "konténeres" szállítással saját rendelés esetén is messze a piaci árak alá tudnak menni. Igaz, a szállítási idők 3-6, illetve egyes gyártóknál 4-8 hetesek is lehetnek.
Hirdetés
Ugyanakkor temérdek olyan ütemezett karbantartás van, amelyek esetén gond nélkül hónapokkal, akár egy évvel előre tudható, hogy majd alkatrészigény lesz hozzá. Ilyenek az előírt karbantartások, s gyakorlatilag az összes olyan kopó-fogyó alkatrész, amit természetesen nem érdemes az utolsó pillanatig használni, hanem fáradásuk jeleit észlelve már érdemes ütemezni a cserét. Így aztán a szűrőkön, kenőanyagokon túl a fékalkatrészek, de természetesen a kuplungalkatrészek vásárlása is simán tervezhető. Ha pedig ezeket szépen előre megrendeljük, akár a legjobb - gyári beszállító - márkák kínálatából válogatva is kedvező árakat érhetünk el.

És mit mond a szerelő?

Nagyon sokan úgy érzik (akár joggal, akár jog nélkül), hogy szerelőjük sakkban tartja őket, hiszen vitt alkatrészt nem fogad/szerel be. Ennek legtöbbször az az - amúgy érthető - oka, hogy az alkatrészek beszerzését sem kívánják ingyen végezni, arra is hasznot kívánnak tenni. A piacon viszont verseny van, s azonos cikkszámú, legális bolttól, számlára beszerzett termékektől azért kevéssé kellene tartani A Kuplungviaweb csapata elsősorban a nem olcsó kuplungalkatrészek kapcsán kezdett együttműködni a Blue Cars Kft. Autószervizzel, amely bátran hirdeti, hogy bár maga is gond nélkül be tudja szerezni a javításokhoz szükséges alkatrészeket, ha valaki kívánja, viheti őket maga is. Ők tehát beszálltak a versenybe. A versenyben persze az időtényező is játszik, nyilván a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben akkor jutunk a kívánt alkatrészhez, ha azt a szervizzel szereztetjük be (bár nyilván van ebben is jelentős különbség szerviz és szerviz között), de igazán a garanciális ügyintézések kapcsán jön be annak az előnye, ha a - megfelelő - szervizzel szereztetjük és szereltetjük be az új alkatrészeket.
Fontos tudni ugyanis, hogy temérdek olyan alkatrész van, ilyen egy akkumulátor is, de persze egy kuplung is, amire csakis akkor él a garancia, ha azt a megfelelő tudással rendelkező szakember, a megfelelő ellenőrzésekkel és persze a megfelelő szerszámokkal építi be. Ezeket egy szavatossági probléma esetén igazolni kell, s ilyenkor jöhet piszok jól, ha a szerviz és az alkatrészforgalmazó kapcsolatban állnak. Igaz, a Blue Cars nem elsősorban ezekkel a biztonsági ütőkártyákkal, hanem áraival és korrekt szolgáltatásával nyeri meg a vevőket, akár az ország másik feléből is, ahogyan a Kuplungviaweb is. Hiába nem kínálnak ingyenes szállítást, áraikkal olyan mértékben "versenyeznek", hogy azokat a szállítási költséggel kiegészítve is rendre győztesek tudnak maradni, pláne akkor, amikor olyan alkatrészt kell beszerezni, amiből máshol nincs, csak a márkaszervizben. Ha pedig ez nem lenne elég, a korosabb, youngtimer és oldtimer modellekhez is tudnak alkatrészeket, sok esetben a tulajdonosok legoptimistább várakozásainál is kedvezőbb áron. Ezért (is) érdemes keresni őket, nem csak kuplung kapcsán, meg azért is, mert ha esetleg befürödtünk saját szerelőnkkel, ők tudnak ajánlani egyet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?