Szolid smink

Malőrrel kezd a ráncfelvarrott Mercedes-Benz CL

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legjobb forgatókönyvíró a véletlen, ahogyan az új kupé fotói is idő előtt felkerültek a holland képviselet honlapjára.


Okosabbak majd a Párizsi Autószalon után leszünk, mindesetre az egyértelműen látszik mind a hagyományos, mind az AMG kivitelt ábrázoló fényképen, hogy a CL-osztály új lökhárítót, fényszórót, LED világítóegységet, valamint módosított hűtőmaszkot kapott az esedékes modellközi frissítés során. Ezeknél az apróságoknál viszont sokkal fontosabb az a három új benzinmotor, amellyel rendelhető lesz a stuttgarti luxuskupé. A CL 350 BlueDIRECT elejében 3,5 literes, 306 lóerős, közvetlen befecskendezéses V6-os erőforrás található, 368 Nm forgatónyomatékkal. A CL 550 BlueDIRECT orrában 4,6 literes, dupla turbós V8-as egység dolgozik (435 LE, 700 Nm), míg a trió legsportosabb tagja, a CL 63 AMG ugyancsak dupla turbós V8-as hajtóművel rendelkezik, de itt az 5,5 literes hengerűrtartalomból 544 lóerőt és kereken 800 newtonméter maximális forgatónyomatékot sajtoltak ki a mérnökök – valószínűleg tisztességes tartalékkal a háttérben. Úgy tudjuk, a V12-es csúcsmodell motorikusan nem változott, de a karosszéria új elemeit természetesen megkapja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?