Találós kérdés: vajon befér a lopott quad a lopott Twingóba?

Lopott autóval mentek lopni, de szembejött velük az autó tulaja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A címben szereplő kérdés sajnos nem csak elméleti jellegű: Csepelen kipróbálta két férfi, hogy sikerülhet-e a különleges mutatvány. Elloptak egy Twingót és elmentek vele egy másik négykerekűt meglovasítani, kizárólag a szerencsén múlt a lebukásuk.

Képzeld el, hogy nyugodtan közlekedsz a városban, majd szembejön veled a saját autód. Ilyenkor azonnal hívni kell a rendőrséget, így tett egy Renault Twingo tulajdonosa is néhány héttel ezelőtt. Autóját szeptember 7-én reggel lopták el Csepelről, a tolvaj a lezáratlanul felejtett csomagtartón át mászott be, majd megtalálta az autóban elrejtett pótkulcsot.
Hirdetés
A 32 éves férfi a lopott autóval és egy ismerősével még aznap délután egy csepeli üzemcsarnok területére ment, ahonnan egy quadot loptak el. Ledöntötték a hátsó üléseket, majd a négykerekűt egyszerűen betették a Twingo csomagtartójába. Ha ezt követően az autót visszaszolgáltatják, lényegében a tökéletes bűntényt követik el, ám erre nem volt lehetőségük: a tulajdonos felismerte a forgalomban a saját autóját és értesítette a rendőrséget. A XXI. kerületi járőrök rövidesen egy munkásszálló előtt találták meg az autót, amiben még benne volt a quad is. Ugyanitt elfogták az autótolvajt, akit lopás és egyedi azonosító jellel való visszaélés bűntettek gyanúja miatt hallgatták ki és vettek őrizetbe. Két nappal később a társát is elfogták, akinek a quad eltulajdonítása miatt kell felelnie.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.09.30. at 06:34
    Permalink

    Ez valami zseniális. Mármint a Twingo – a ’90-es években még csak szumóbirkózókkal merték promózni a Renaultnál, a lopott quad akkor még eszükbe sem jutott, mint praktikus felhasználás. A képeket elnézve még egy kicsit nagyobb típus is beférne.

Vélemény, hozzászólás?