Tarantino egyik híres járgánya kalapács alatt

A Halálbiztos fehér Challengere patinásan, de jó állapotban eladó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tarantino filmjei nem csak vérben, de jellemzően benzinben is úsznak, autózás szempontjából is érdekes mozikat alkotott. Mint például a Halálbiztos, amiből az egyik autó most eladó.


Kell egy gyomor ahhoz, hogy Quentin Tarantino filmjeit egyáltalán végignézzük, ha bírjuk a vért, akkor viszont rengeteg érdekes, vicces és mesteri részletet vehetünk észre bennünk. A 2007-es Deathproof, vagy magyarul Halálbiztos is tocsog a vértől, mellette viszont valódi autóbuziknak való mozifilm is egyben. A filmben Kurt Russel egy kiöregedett, életunt és elmebeteg kaszkadőrt alakít, első körben forgatásra átalakított Chevy Novájával szedi az áldozatait, majd később egy koromfekete, becsövezett Dodge Chargerrel.
Hirdetés
Zárásként egy több mint 17 perces jelenetben kergeti meg a három lányt, akik egy fehér Dodge Challengerrel szórakoznak azon, hogy kikötik egymást a gépháztetőre. Ebből a fehér Challengerből összesen kettő maradt meg működőképes állapotban, ha végignézed az egyébként rendkívül izgalmas jelenetet, láthatod, hogy ez nem a befejező autó volt, azt ugyanis közel lenullázták. Ez épp annyit kapott Kurt Russel Chargerének fényezéséből, amitől még vállalhatóan patinás, és nem muszáj felújítani. Az ülések háttámláját alacsonyabbra szabták a forgatás kedvéért, a rádió pedig csak kamu a műszerfalon.
Motorja viszont az eredeti 440-es Magnum, ami kicsattanó erőben van. Tulaja bevallása szerint véletlenül jutott hozzá, nem ismerte a filmet, csak annyit mondtak neki a vételkor, hogy szerepelt egy bizonyos filmben, csak akkor látta a Halálbiztost, mikor már nála volt az autó. Most eladásra kínálja, a patinás Challengerért jelenleg több mint 3 millió forinton áll a licit, de ennél bőven több is lehet a vége, mivel nyolcan csatáznak érte az aBayen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?